Lucruri de care incepe sa iti fie dor- ritmul de parinte

De cand ai devenit parinte se prea poate ca unele lucruri sa nu mai fie parte din viata ta. Este destul de comuna ideea de renunta la ceea ce inseamna viata ta pentru a creste copilul. Desigur, exista si satisfactia de a fi parinte, asadar nu exista termen de comparatie pentru faptul ca trebuie sa faci ceva sacrificii.

De cand ai devenit parinte se poate ca ai uitat de:

  1. Orele pregatite sa te aranjezi. Mai ales pentru femei timpul pentru gatit sa spunem nu mai este acelasi.
  2. Timp de iesit fara copii, numai cu prieteni. Se spune ca trebuie sa mentii un echilibru asa ca viata de parinte trebuie sa se combine cu cea de om cu viata sociala. Mai reusesti sa faci asta? Prea putin pentru ca ajungi sa te stresezi din cauza faptului ca a iesi si a lasa copilul acasa nu este cea mai linistitoare idee.
  3. Concedii in doi. Prea putini sunt cei care mai au timp pentru ei mai ales in primii ani din viata copilului. Asa ca un concediu inseamna un chin  de a invata copilul sa se obisnuiasca si sa se adapteze la un alt mediu si tot asa.
  4. Weekend-ul, de groaza. Pentru unii parinti nu mai exista acel timp petrecut in doi. Mai cu seama cand exista timpul liber de la serviciu pentru multi este o oroare de a fi obositor in a distra pe cel mic, in doi.
  5. Lucruri spontane. De fapt spontan vei fi cand cel mic te anunta ca are nevoie de pampers si la 12 noaptea cauti un loc de unde sa cumperi. Se mai intampla si asta. Insa sa fii spontan in a pleca intr-o vacanta spre exemplu mai rar sau chiar deloc.
  6. Cheltuieli de placere. Shopping for fun nu mai este la fel, de fapt se refera in mare parte numai la copil.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *