padure bantuita

Locuri bantuite din Romania: Padurea Hoia Baciu

padure bantuita
Dramatizare a padurii. Sau nu?

Padurea Hoia Baciu, situata la doar trei kilometri de Cluj, este denumita si „Triunghiul Bermudelor al Romaniei” si se spune ca este cea mai bantuita padure din lume. Copacii de aici au forme ciudate, fiind strambati ori rasuciti in moduri nefiresti. Coroanele lor tind sa se indrepte spre pamant, nu spre cer, precum copacii normali. Localnicii care au intrat in padure s-au plans de rau fizic, precum iritatii, ameteli, voma, arsuri, migrene, zgarieturi si anxietate, iar unii dintre ei au disparut. Aceasta padure a fost inclusa intr-un clasament realizat de ziarul „The Guardian” al celor mai infioratoare locuri din Europa.

Aceasta padure densa a devenit cunoscuta in anii 1960, cand un biolog, Alexandru Sift, a realizat o serie de fotografii ale unui obiect sub forma de disc, pe deasupra padurii. In 1968 militarul tehnician Emil Barnea a facut si el cateva poze unui disc care plana deasupra padurii, astfel de aparitii de obiecte zburatoare neidentificate si lumini neexplicate avand loc foarte des pe parcursul anilor 1970.

Oamenii care au intrat in padure au capatat iritatii, fara niciun motiv, sau se simt foarte ametiti. Mai mult, aparatele electronice au obiceiul sa se defecteze in aceasta zona. Cele mai comune fenomene sunt cele ale aparitiilor bruste ale unor globuri de lumina. Unii oameni au mai auzit si voci sau rasete de femei, care tulbura linistea, desi nu mai erau alti oameni in zona.

Unii oameni cred ca padurea este o poarta catre o alta dimensiune, oamenii intrand aici si pierzand simtul timpului. Legenda spune ca o fetita de cinci ani a intrat in padure si s-a ratacit, iesind din padure dupa cinci ani, purtand aceleasi haine, care se aflau in aceeasi stare, neaducandu-si aminte ce s-a intamplat in aceasta perioada.

Desi unele povesti par cam exagerate/mitice, precum cea cu fetita, nu putem sa contestam unele dintre intamplarile dubioase care au avut loc aici. La urma urmei, orice legenda are un sambure de adevar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *