lecturi feministe

Lecturi feministe

Cartile despre si cu feministe sunt la mare moda in ziua de azi cand, pare-se, ca femeile sunt foarte constiente de sexul lor si de problemele cu care au trebuit sa se confrunte si cu care inca se confrunta din partea barbatilor si celor de la putere. Insa, pentru a afla mai multe despre istoria acestei miscari si despre cum lupta femeile din toata lumea impotriva ideii de a mai fi privite ca niste simple masinarii, puteti afla din cartile ce urmeaza aici.

Backlash de Susan Faludi

Acest text feminist influent vorbeste despre performantele si succesele femeilor si despre inevitabila regresie de imediat dupa. Aceasta carte ramane relevanta intr-o lume unde fiecare pas pe care il fac femeile inainte, se pare ca ajunge sa se tranforme in doi pasi inapoi.

Feminism Is dor Everybody de Bell Hooks

Aceasta scriere feminista  este exact cum spune si titlul: Un manifest despre ideea ca feminismul este o miscare cruciala pentru justitia sociala, pentru fiecare persoana in parte. Citeste aceasta carte, inspira-te din ea si lupta in continuare, daca esti femeie si feminista.

Sister Outsider de Audre Lorde

Feminismul este pentru toata lumea, insa castigurile sale au privit si favorizat in special femeile din clasa sociala de sus, femeile albe si heterosexuale. Aici, Lorde vorbeste in calitatea de una dintre femeile impinse catre margini, care cere drepturile pentru acele femei excluse din societate si judecate in permanenta de lume.

Postwar de Tony Judt

Nu te speria de aparentul sau titlu plictisitor. Judt scrie foarte provocator atfel ca nu te vei plictisi niciodata si vei invata foarte multe nu despre cum Europa s-a recladit singura, si despre cum Cel de-al Doilea Razboi Mondial a pavat calea pentru feminism, democratia sociala, sistemul de sanatate national, statele prospere si despre conflictele infinite legate de pamanturi, colonii si religie. Vei dori sa citesti si sa recitesti aceasta carte cu un creion si cu o carioca in mana.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *