Lane Splitter- masina motocicleta

Imagineaza-ti ca esti prins in trafic si trebuie naparat sa ajungi la destinatie. Acum, in loc sa ramai blocat si sa te gandesti cat o sa te certe seful ca din nou ai sa ajungi tarziu la munca, nu trebuie sa faci nimic decat sa apesi pe un buton pentru ca masina in care te afli sa se imparta brusc in doua motociclete. Inchipuie-ti cat de tare ar fi ca tu si prietenul tau pasager sa treceti cu viteza, pe langa celelalte vehicule blocate in trafic. Exact ca Batman!

Expert in cadrul companiei Fast Company, Mark Wilson, a colaborat recent cu firma Argo Design pentru a creea o masina concept, care se poate imparti in doua motociclete. Numita Lane Splitter, un vehicul cu tractiune pe spate si electric, aminteste de Batmobilul lui Batman. Asadar, acestia isi propun ca in momentul in care se trece de la modul masina la modul motocicleta, rotile din fata se vor imparti in perechi. Aceasta va avea un design care nu va permite ca picioarele conducatorului sa ramana pe afara- in acest fel motocicleta se va contrabalansa- pentru a pastra motocicleta in pozitie verticala.

Designerul masinii Lane Splitter este multumit

Seful de design al proiectului, Chipp Walters, admite ca sunt o multime de lucruri la care trebuie sa mai lucreze, insa este mandru de ceea ce a reusit sa realizeze pana in acest moment. „Sunt de parere ca oamenii privesc Lane Splitter cu uimire. Intr-o anumita masura, sunt de parere ca am ajuns mai departe decat am fi crezut”- sustine acesta.

Walters inca nu este sigur de aspectul partii din fata a masinii, iar acest lucru i-a dat multe batai de cap, din punct de vedere estetic. De asemenea, acesta admite ca ar fi o adevarata inginerie daca ar reusi sa aduca acest concept la viata. „Este o problema de design care ridica mari provocari.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *