Iti lauzi copilul foarte mult? Afla ce se poate intampla!

Inca de cand eram copii parintii ne invatau ceea ce era mai bine, lucruri care ne aduceau stima. Am fost obisnuiti sa facem ceea ce este mai bine in functie de invatamintele parintilor nostri.

Stim ca fiecare parinte isi alinta copilul si il iubeste foarte mult. Ne dorim sa ii aratam toata dragostea pentru ca sa ajunga o persoana importanta. Oricum ar fi, este mai mult decat important sa faceti astfel incat sa nu exagerati cu laudele pentru ca aceste lucruri poate dauna foarte mult la personalitatea copilului, in momentul in care ajunge la maturitate.

Fiecare dintre noi am intalnit la un moment dat, la serviciu, la scoala sau intr-un gruop de prieteni o persoana narcisista. Nu este deloc usor sa avem in jur persoane narcisiste mai ales ca acestea au foarte multe de pierdut in viata.

Avem impresia ca micutul nostru este cel mai bun, cel mai inteligent si cel mai cuminte. Este normal sa se intample asa pentru ca fiecare parinte are aceasta problema si considera la fel. Nimic nu poate fi egalat  sau nimeni nu poate sa fie la fel ca si copilul nostru. Din acest motiv trebuie sa facem astfel incat sa ii oferim copilului increderea de sine de care are nevoie dar si o limita.

Ii spunem copilului nostru ca este bun, inteligent si frumos insa nu trebuie niciodata sa ii ofeirm acel sentiment de superioritate fata de ceilalalti copii. El trebuie sa stie ca este un copil bun, ca este inteligent si ca are multe calitati insa nu trebuie sa considere ca este singura persoana care are aceste calitati. Fiecare copil este bun, inteligent si frumos prin felul lui de a fi. Nu trebuie niciodata sa faceti o comparatie intre el si alti copii pentru a nu-i oferi un sentiment de superioritate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *