lamborghini

Istoria si viata brandurilor Ferrari si Lamborghini

lamborghiniIstoria brandului Ferrari  dateaza inca din anul 1929 de atunci cand Enzo Ferrari  a format o echipe de curse  numita „Scuderia Ferrari”. Aventura acestei echipe a fost de succes, de aceea Alfa Romeo l-a ales sa conduca departamentul de masini de curse al companiei. In anul 1941, Alpha Romeo a fost sesizat de guvern, insa departamentul lui Enzo Ferrari a ramas neatins deoarece nu avea un profil prea ridicat.

In decursul acestei perioade, acesta a fabricat prima masina Ferrari, Tipo 815. In 1947, prima masina de drum lung produsa era Ferrari 125 S care avea un motor V12 de 1,5 litri. In 1988, compania a produs una dintre cele mai bune supermasini ale tuturor timpurilor, Ferrari F40. Inca din acest moment, Ferrari era in liga celor mai ofertante branduri auto ce produc masini sport in piata auto internationala sau globala.

Lamborghini a fost lansat de Ferruccio Lamborghini care era proprietarul Lamborghini Trattori S.p.A. Datorita profiturilor crescute ale companiei, acesta a fost capabil sa cumpere cateva modele de Ferrari. Oricum, acesta a considerat ca aceste masini erau prea zgomotoase si le lipsea acel ceva ce trebuia sa il aiba masinile de strada. Acesta a fost momentul in care a decis sa porneasca o uzina de fabricare a automobilelor in anul 1963.

Inca de atunci, Lamborghini a inceput sa produca masini foarte bune care erau vandute pe piata auto destul de bine. Cam pe la jumatatea anului 1970, vanzarile au inceput sa scada drastic din cauza crizei de combustibil si a recesiunii economice. Dupa ce compania a fost inregistrata drept falimentara si dupa ce si-a schimbat la rand vreo trei proprietari, in anul 1987 a ajuns sub administrarea Corporatiei Chrysler care a esuat din nou in a face vanzarile profitabile.

In anul 1994, Chrysler a vandutaceasta companie unui brand de masini din Indonezia care mai tarziu a vandut-o la randul sau lui Audi in anul 1988. Lamborghini a inceput de atunci sa vada profitul sub administrarea Audi si continua si pana in ziua de azi sa faca acest lucru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *