Invitatiile de nunta, o alegere inspirata

Diverse, Personal, Produse, ServiciiNiciun comentariu

Te afli aici:, Personal, Produse, ServiciiInvitatiile de nunta, o alegere inspirata

Desi aparent alegerea unor invitatii de nunta este un aspect usor de indeplinit si efectiv tine de alegerea unui model dintr-un catalog, cand trebuie sa faci asta iti dai seama ca e ceva mai complicat. La mijloc sta acea presiune despre ce inseamna unicitatea acestui eveniment, astfel ca pentru aceasta sansa o data in viata te vei gandi de n ori pana la punctul final.

Hartia

Un prim aspect de hotarat este sa alegi hartia. Mai bine mergi pe varianta personalizata, de a alege fiecare element ce tine de invitatia de nunta. Ai de ales intre:

  • Hartie cartonata – o varianta populara si multumitoare, insa ai dori cu siguranta sa o completezi cu tot felul de elemente decorative.
  • Hartia velina – aceasta are o textura mai lucioasa si este desigur mai eleganta. Pare ca este glazurata si se potriveste de minune cu gusturile fine.
  • Hartia glase – mata sau lucioasa, aceasta se imprima foarte usor si creeaza un aspect cochet si deosebit.
  • Hartie lucrata manual – aceasta are in componenta ei 99% celuloza si se completeza cu fibre interesante, cum ar fi petale de trandafri presate. Sunt ideale pentru o nunta romantica, vintage sau boema.
  • Hartie reciclata – daca esti genul activista si te intereseaza si mediul inconjurator atunci vei dori sa faci din invitatiile tale de nunta un motiv in plus sa amintesti celor din jur pentru ceea ce crezi si militezi.

Textul

Poate ca partea de nuanta este cel mai usor de ales, asta in conditiile in care ai ales deja decorul nuntii si ce paleta de culori il va defini. Cand ai de ales invitatiile de nunta deja stii multe dintre aspectele ce definesc acest eveniment. Insa la text se poate sa iti fie mai greu.

Exista un protocol cu privire la textul invitatiilor. Aici va conta in mod deosebit tipul de nunta. Poti alege invitatii nunta elegante pe www.invitatiedenunta.ro insa ca aspect, caci de text te ocupi separat.

Mentiuni:

  • Nu exista o ordine stricta despre ce nume trebuie trecut primul pe invitatie. In timp ce domnii se arata galanti si trec numele femeii primul in semn de respect, femeile traditionaliste vor opta pentru situatia inversa, spre a demonstra cine conduce familia. Ar fi bine insa sa existe intelegere intre cei doi doi cu privire la acest aspect. Pentru unii  este irelevant.
  • Plicurile pe care le alegi sa insoteasca invitatiile si respectiv sa le folosesti in scop practic trebuie notate. Mai mult decat atat, o regula nescrisa aici este sa se semneze de mana numele destinatarului. Asadar cand le achizitionezi alege un numar mai mare, ca marja de eroare in cazul in care gresesti.
  • Pastreaza textul simplu si clasic, nu prea incarcat. Acesta trebuie sa fie in concordanta cu tipul de nunta si stilul acesteia. Gasesti in orice caz in lumea online versiuni exemplu ale celor care au optat pentru un anumit tip de text. Te poti inspira cu usurinta.

Nu uita ca fiecare alegere te defineste si per total trebuie sa creezi un puzzle complet, adica nunta in sine. Armonia intre elemente si stiluri este regula de baza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus