Injuraturile si Ridicarea tonului – Mari greseli

Un lucru normal este sa injuri.Da,toata lumea injura sau a injurat la un moment dat!Nu e tocmai cel mai frumos gest,dar uneori este necontrolabil.
Daca esti fata,si-ti mai scapa o vorba nu tocmai placuta,incearca ca pe viitor sa te abtii,mai ales daca esti cu iubitul tau.Nu e prea dragut sa injuri mai rau ca un baiat,nu-i asa?Daca esti baiat,usor cu exprimarea in fata unei fete; ti s-a intamplat o data,de doua ori,te-ai scuzat tot timpul,dar daca te scuzi,asta nu inseamna ca poti sa-ti dai drumul la gura cand iti vine tie.
Ceva ce mi se pare chiar urat,este sa iti injuri partenerul/partenera.Rareori,mai in gluma,sa zicem ca mai merge.Dar sa te-apuci sa injuri in ultimul hal,mai ales intr-o cearta,si mai ales de fata cu alte persoane,este total gresit si cine iti accepta aceste vorbe de Duh,nu are respect de sine.
Care este unul dintre cele mai urate lucruri ,care,din pacate,se intampla foarte des?Ridicarea tonului.Hai sa lamurim o treaba.Cand persoana cu care vorbesti are probleme cu auzul,mai intelegem,dar daca ridici tonul pentru a incerca sa te faci inteles,sa stii ca nu prea are efect,ci doar iti creaza o imagine de om incult.Da,se intampla uneori sa fim atat de nervosi incat sa ridicam tonul,dar cand facem asta ar trebui sa incercam sa ne calmam, si sa ne gandim ca este un gest foarte urat,neelegant,
necivilizat.Incearca sa aduci argumente ,sa discuti pe un ton normal,scazut,sa te faci inteles prin cuvintele pe care le spui,nu prin galagia pe care o produci,ca daca ar fi sa tipam toti unul la celalalt,nu s-ar mai intege nimic din ceea ce dorim sa comunicam celorlalti.
Ridicarea tonului+injuraturile?! NU! Total gresit!Mai bine respira de cateva ori adanc si gandeste-te mai bine inainte de a deschide gura pentru a nu face o impresie proasta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *