Incalzire prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala este folosita in multe cazuri de exemplu la constructii noi, renovari astfel eliminand alte metode de incalizre ca gazul metan, centrale, radiatoare si altele. Incalizrea prin pardoseala este dependenta de curentul electric sub forma de rezistenta electrica

Pentru renovari este recomandat sa folositi covorasul incalzitor cu doua versiuni de putere:

1: 90 watti pe mentru patrat pentru incalzire suplimentara (pardoseala calda)

2: 160 watti pe mentru patrat pentru incalzirea cu sursa unica

Ele se monteaza cu un adeziv de gresie (pentru ca se pot folosi doar pe suprafata de ceramica). Iar temperaturile sunt controlate cu un termostat ce poate personaliza timpul de incalzire dar si temperatura solicitata.

In comparatie cu alte sisteme de incalizre, incalzirea prin pardoseala nu are nevoie de mententanta si are probleme cu particulele de prag si ofera climat cald si sanatos.

In cazul in care are loc o pana de curent pardoseala isi pastreaza temperatura un timp cat mai indelungat posibil.

Un singur dezantaj este ca incalzirea prin pardoseala este infrastructura din Romania, deoarece o casa ce are in medie 100mp puterea necesara este de 12 kilowatti ce poate face sistemul sa nu functioneze oriunde, in special in mediul rural.

Mai multe detalii despre incalzirea prin pardoseala cu ajutorul electricitatii veti gasi pe site-ul www.incalzire-pardoseala.ro, alaturi de fotografii cu sistemele de incalzire, calculatoare de cosum etc.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *