noriel.ro

Inaltator auto – cand ai nevoie de el?

Siguranta copiilor nostri este primul lucru de care ne preocupam. Sub nici o forma nu vrem sa fie pusi in pericol in vreun fel, si de aceea alegem solutii pentru protectia lor. In cazul transportului cu masina – pentru ca este in momentul de fata cel mai utilizat mijloc de transport – trebuie ca alaturi de confort copilului sa i se ofere si siguranta. Un inaltator auto sau un scaun auto pentru copii sunt cele mai cautate variante in zilele noastre in ceea ce priveste siguranta copiilor pe timpul transportului.

In primul rand sa vedem ce este un inaltator auto. La varste fragede copiii sunt transportati in scaune auto speciale, insa odata ce incep sa creasca acele scaune nu le mai sunt potrivite. Pentru siguranta copilului parintii pot opta pentru un inaltator auto, care este constituit dintr-un suport rigid din plastic, invelit in burete si capitonat pentru un confort sporit.

Iti poti da seama ca ai nevoie de un inaltator auto atunci cand copilul nu mai incape in scaunul auto iar centura de siguranta ajunge sa fie pozitionata incorect daca cel mic sta direct pe bancheta. Inaltatorul auto se foloseste pentru copii ce ajung pana la varsta aproximativa de 10 ani – o inaltime de pana in 135 centimetri. Intr-o astfel de situatie copilului ii raman piciorusele in aer, genunchii nu se indoaie daca este asezat cu spatele drept, pe bancheta, iar centura de siguranta ii poate veni peste zona gatului sau fetei.

Aici intervine inaltatorul auto, care poate fi cumparat de parinti pentru ca siguranta si confortul copilului pe timpul calatoriilor cu masina sa fie asigurata. Inaltatoarele auto sunt disponibile intr-o gama variata de dimensiuni, culori si forme, avand si o serie de alte avantaje. Manerele laterale ale inaltatorului auto ii ofera copilului ceva de care poate sa se tina, iar pernutele suplimentare ofera un confort sporit la nivel de sezut si spate. Husele sau imprimeurile colorate ale inaltatoarelor auto sunt de asemenea atractive pentru copii, care pe langa confort si siguranta vor putea sa se bucure chiar de personajele lor preferate prin husele imprimate. Fie ca e vorba de un scaun auto special pentru copii sau de un inaltator care sa garanteze confort si siguranta, parintii trebuie sa le achizitioneze, atat pentru copil si siguranta sa cat si pentru a evita amenzi – codul rutier prevede acum obligativitatea instalarii acestor elemente de siguranta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *