Iata ce trebuie sa faci pentru a economisi bani

A te simti asigurat din punct de vedere financiar pentru viitor este o idee ce te linisteste pe deplin. Trebuie insa sa inveti cum sa iti organizezi finantele – acest obiectiv ar trebui sa fie principal pentru oricine isi doreste acest lucru.

Pentru inceput trebuie sa constientizezi situatia in care te afli la momentul curent. Este primul pas, pentru ca subliniaza pozitia pe care o ai din punct de vedere financiar. Trebuie sa iti intocmesti o lista care sa contina trei tipuri de elemente: cheltuielile curente pe care le ai luna de luna, veniturile si sursele de bani lunare, dar si unele lucruri pe care ti le-ai dori si care ar implica costuri in viitorul apropiat.

Trebuie sa fii de asemenea foarte atent pe ce cheltui banii. Luna de luna, pentru a tine o evidenta, terbuie sa iti monitorizezi cheltuielile si sa le compari cu cat ai reusit sa produci. In cazul in care cheltuielile depasesc veniturile, fie va trebui sa iei decizia de a mai reduce din cheltuieli, fie vei cauta o sursa suplimentara de venit.

Un aspect fara de care nu vei putea sa te organizezi bine din punct de vedere financiar este disciplina. Mai usor de spus decat de pus in practica, a fi disciplinat inseamna a intelege pe deplin ce necesitati ai si ce posibilitati ai sa le duci la indeplinire. Daca obiectivul tau pe termen lung – cativa ani – este sa strangi bani pentru a-ti cumpara o casa sau o masina, atunci ai neaparata nevoie de disciplina in ceea ce priveste organizarea fondurilor. Nu iti permiti sa cheltui inutil, mai mult decat trebuie, iar luna de luna trebuie sa si economisesti.

Obiectivele pe care ti le propui trebuie sa fie si ele realiste. Nu vei reusi peste noapte sa iti cumperi casa sau masina, insa facand un calcul, o estimare veridica, ai putea afla de cat timp ai nevoie pentru a ajunge la o finalitate. Pur si simplu nu trebuie sa cheltui mai mult decat produci si sa economisesti pe cat posibil, luna de luna sa pui deoparte niste bani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *