HP lanseaza tableta Android de 8 inch

HP 8 1401 Tablet

Hewlett Packard a anuntat un nou set de tablete la MWC (Mobile World Congress) ambele cu Windows 8.1 ce erau mult mai potrivite pentru munca decat pentru distractie. Ei bine, nu e cazul si cu noua tableta a companiei, pe care a uitat sa o aduca la Mobile World Congress. Din pacate, HP se pare ca a uitat sa-i dea tabletei un nume potrivit, ajungand pe piata cu numele de HP 8 1401 Tablet.

Cu putina fanfara, dispozitivul a ajuns in propriul magazin HP saptamana aceasta si iese in evidenta printr-un pret rezonabil, de doar 170 dolari. Ei bine, inainte de a incepe sa aruncati bani, e bine sa vedem de ce are un pret asa competitiv.

Vestile bune constau in ecranul de 7.85 inch, apropiindu-se de acel ecran de 8 inch preferat in cazul tabletelor. Bineinteles, rezolutia nu se poate apropia de cea a Retinei de pe iPad sau a ecranului de pe LG G Pad 8.3. Se chinuie chiar sa o ajunga si pe cea a Kindle fire intrucat are doar 1024 x 768 pixeli.

De aici, o cam ia rapid in jos. Are sistem de operare Android 4.2.2 Jelly Bean ce este cu mult in urma ultimei versiuni. Are doar o camera de 2 megapixeli si una VGA. Notabil este faptul ca tableta contine un procesor Allwinner quad-core A31. Procesoarele Allwinner sunt optini8 populare mai ales in China insa inca nu si-au facut aparita puternica in America sau UK. Probabil ca aceasta va fi prima tableta cu un astfel de procesor.

Specificatiile sunt inbunatatite putin prin prezenta unui slot microSD ce suporta card de pana la 16 GB si un set de boxe stereo. HP stie cum sa ansambleze o tablete asa ca modelul actual va fi foarte usor de tinut in mana. Noul HP 8 1401 se afla deja, asa cum am spus, in stocul magazinului oficial HP si speram ca va ajunge in curand si la noi.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *