Hipnoza – intre mit si realitate

Din pacate, datorita lipsei de informare asupra unei stiinte sau a unei actiuni sau din cauza prezentari doar partirele din aceasta, tindem sa ne formam o idee gresita asupra ei. Din aceasta cauza nu intelegem unele lucruri din viata noastra iar omului ii e frica de ceea ce nu intelege.

Asa este si in cazul hipnozei. Prezentata ca o arta de a manipula oameni fara a avea nevoie de consentamantul lor, de cele mai multe ori in desenele animate se intampla acest lucru dar si in anumite filme, oameni isi formeaza o idee cu totul gresita asupra ei. Iar daca inca de mici ei sunt invatati ca acel lucru este rau, e aproape imposibil sa incerci sa le schimbi conceptia atunci cand sunt adulti si gandesc foarte rational.

Hipnoza nu este periculoasa si chiar din contra, cu ajutorul ei inveti cum sa fi una cu tine, cum sa-ti folosesti creerul la capacitate maxima. De exemplu fiecare dintre noi avem in creier ( in functiile pshiologice, nu cele fizice ) un ceas, numit ” Ceas Biologic”. Cu ajutorul lui subconstientul nostru stie in orice moment al vieti noastre cat este ceasul. De aceea daca ne punem sa dormim si reusim sa ne accesam subconstientul si sa-i spunem ca vrem sa ne trezim la ora x, nu va fi nevoie de nici o alarma, ne vom trezi instantaneu.

Aceasta trecere de la nivel constient la nivel inconstient este defapt esenta hipnozei iar ea se poate realiza destul de usor cu ajutorul unei inductii hipnotice realizate de catre un hipnotist care a studiat ceva timp si are incredere in abilitatile sale, deoarece daca nu ar avea incredere in el, subconstientul persoanei pe care o hipnotizeaza ar simti acest lucru si ar deveni din ce in ce mai greu sa o ajute pe acea persoana sa ajunga sa fie una cu subconstientul ei.

Pe internet gasim multe demonstratii de hipnoza iar in Romania sunt putini oameni care stiu despre acest lucru si sunt si mai putini cei care il practica. Speram ca in viitor sa afle cat mai multa lume despre aceasta arta a memoriei si sa fie inteleasa si apreciata la nivelul pe care il merita pentru ca creierul uman este cea mai puternica arma din univers !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *