Gone Girl (2014)

Filmul „Gone Girl” se incadreaza perfect in categoria de film thriller si drama. Il aduce pe Ben Afleck in rol principal intr-un film de exceptie ce a primit si nominalizare la Oscar. Desi unii spun ca ar putea fi un oarecare cliseu in materie de viata de casatorit este greu de crezut ca asta te tine in actiune timpd e doua ore. Este efectiv captivant.

Nick, Ben cel real, joaca rolul sotului care inseala insa este si el inselat in cele din urma. Are mariajul fericit la care visa si era pe aceeasi lungime de unda cu sotia, frumoasa Amy. Pana la un punct insa cand greutatile vietii incep sa isi spuna cuvantul. Asta inseamna pierderea slujbelor si mutarea lor intr-un mic orasel, acolo unde posibilitatile nici nu sunt atat de mari ca in marele New York de unde au plecat cei doi.

Constransi intr-o viata amara cei doi devin din ce in ce mai distanti. El aplica regula tacerii si a celui care isi traieste viata separat – si concret asta face caci intre timp are si o amanta – in timp ce ea descopera totul si incepe sa puna la cale un plan de scapare. Cel putin aparent asa este pentru ca aflam ulterior ca urmarea sa creeze un cadru al unei crime perfecte, planuite chiar de ea.

Presiunea sociala, nesimtirea celui care isi traia viata cu o amanta, nebunia ei extrema de a pedepsi un om cu atat de multa rigiditate pana a construi probe acuzatorii fac din acest film unul de urmarit. Te tine captivat de scenariu si ca un politist pe urmele unui infractor iti doresti sa afli pana la urma cum se explica totul. Incearca filmul fara retineri!

Ramane de vazut daca placerea publicului in a viziona acest film va fi si rasplatita prin premii asa cum se cuvine, cu un Oscar daca tot a fost si nominalizat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *