GeForce GTX 660 Ti

Noua placa este de fapt o alta implementare a binecunoscutului cip grafic cu nume de cod Kepler (GPU GK104) si concomitent cu lansararea oficiala aproape toti producatorii asalteaza piata cu versiuni deja overclockate ale acesteia. De ce? Pentru ca se poate!

GTX 660 Ti promite o performanta apropiata de varful de gama GTX 670 si posibilitati mai mari de overclocking. Modelul de la ASUS, GTX 660 Ti TOP are o frecventa de 1059 MHz a procesorului grafic, fata de 915 MHz cat are varianta de referinta. Memoria de 2 GB GDDR5 are o viteza de 1502 MHz.

Noua placa detine 112 unitati de texturare si 1344 de nuclee CUDA pentru procesarea paralela. Numarul de tranzistori este de asemenea impresionant: doar 3.54 miliarde pe un singur cip de siliciu.

Pretul se invarte in jurul sumei de 1700 lei, decent am putea spune, insa vom pastra aceasta afirmatie pana cand vom testa si noi placa.

1 thought on “GeForce GTX 660 Ti”

  1. Ca specificatii tehnice este capabila, insa ramane sa vedem practic, am avut experiente neplacute cu placile video de la nVidia, cu toate ca acum folosesc tot nVidia…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *