Frumusetile muzicii si starea de relaxare a ei

Fiecare dintre noi are in viata probleme sau un moment mai fericit, iar cand ascultam o melodie de obicei avem obiceiul sa o ascultam in functie de starea noastra sufleteasca. Ca de exemplu eu am obiceiul ca atunci cand sunt fericit sa ascult o melodie de petrecere, deaia foarte buna, in care se petrece o miscare foarte iesita din comun, la o viteza destul de mare.

Citeam pe blog-ul lui Colteanu Cosmin un articol despre muzica ce a reusit sa ma emotioneze putin, pentru ca are intr-un articol niste melodii de-a dreptul admirabile. Nu stiu cum poate sa cante si sa simta muzica in asa fel, insa sunt foarte convins ca omul acesta reuseste sa iubeasca in alt mod fata de noi restul. Ce am remarcat la el este faptul ca in multe situatii, se deschide si vorbeste intr-un mod foarte liber. Cu toate ca nu este venit cu acest blog de multa vreme, il cunosc pe Cosmin personal, si am remarcat ca prin articolele lui are obiceiul de a transmite un mesaj in mod direct, ce este receptat foarte bine.

In articolul Cat de mult inseamna muzica pentru mine ? am intalnit fel de fel de melodii, cat si imagini care mi-au provocat o stare puternica si emotionanta. Nu stiu cum traieste muzica si cum poate sa vorbeasca chiar atat de liber, dar mi se pare un lucru remarcabil felul in care reuseste sa vorbeasca in felul acesta, parca este fata in fata cu tine si vorbeste direct. Mi se pare un lucru remarcabil si trebuie sa il spun si celelalte articole ale sale, dar sa trecem la capitolul muzica.

Nu stim ca muzica la pian poate sa fie atat de frumoasa pana cand nu am auzit un adevarat muzician ca richard clayderman, un interpret de muzica romantica la pian ce te face sa raman efectiv fara nici un cuvant, ti se ridica parul pe tine vorba aia, si acest lucru mi s-a intamplat si mie, mai bine zis la un spectacol am cantat o melodie foarte frumoasa, compusa de Richard, iar toata lumea s-a ridicat in picioare si mi-a admirat mesajul si starea pe care am reusit sa le-o transmit.

Pentru mine aceste lucru sunt totul, si muzica de acum mi se pare o arta care nu se mai termina. Mi-ar fi placut de ce sa nu recunosc ca sa cant si eu la ceva, dar stau si mai cant uneori la oalele lu’ bunica, si incepe sa arunce dupa mine cu toti cartofii care ii gaseste la indemana :)). Pare destul de amuzant dar mereu se intampla asta cand eram mai mic. Imi placea sa tin toba si ritmul, insa niciodata nu mi-a iesit asa cum am visat.

Acest moment al muzicii romantice, a reusit sa ma puna intr-o lumina destul de interesanta, m-a facut sa imi dau seama ca cine stie sa cante la pian cu dragoste, are o altfel de traire, pe langa lumea noastra mai exista si o alta lume interioara, in care toata lumea si-ar dori sa intre si sa o simta. Muzica…..este o arta neschimbata.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *