dok-kae

Fructe si legume cu forme ciudate

dok-kaeLumea este mare si tot ceea ce se afla in cadrul acesteia este la fel de variat si de diferit ca si mecanismele care ofera functionarea unui anumit lucru. Printre aceste lucruri, se afla si plantele care ne inconjoara si care ne ofera surse de alimentatie si de placere. Uite cateva dintre aceste fructe si legume mai diferite fata de celelalte dupa forma si dupa gust. Pe multe dintre ele nici nu le cunoastem si nici nu am fi stiut ca exista daca nu ne-ar fi spus cineva. Eu joc aici rolul mesagerului si va informez despre existenta acestora.

Mana lui Buddha

Acest fruct exotic  numit de asemenea si bushukan sau lamaie cu degete este foarte ciudat ca infatisare si cu siguranta nu ati auzit de existenta lui.  Acesta are o coaja aromatica si care prezinta la randul ei o savoare subtila ca de esenta parfumata. Gustul acestui fruct  este utilizat ca cel de la lamaie.

Datorita aromei acestui fruct, este folosit in Japonia si China pentru parfumarea camerelor si a hainelor. Originea acestei plante stranii, dar benefice poate fi urmarita inca din vremuri stravechi, din India de vord-est si China cand era folosita pentru aceste lucruri.

Telina

Cred ca aceasta leguma va este mult mai cunoscuta si cu siguranta ati folosit-o pana acum in supe creme, la salate si la mancaruri diverse, ori proaspat, ori fiarta. Aceasta are o aroma de radacinoasa, usor dulceaga dar foarte buna care da savoare salatelor de piept de pui si a supelor simple. Aceasta leguma radacinoasa  este disponibila in mai multe parti ale lumii, chiar si in Romania. Poate fi servita cruda sau poate fi gatita, oricum este la fel de buna.

Dok Kae

Florile plantei Sesbania grandiflora sau agati sunt numite dok kae. Aceste flori  sunt folosite ca legume in unele parti din Asia de Sud. Acestea sunt folosite pentru prepararea de condimente de curry sau sunt mancate asa crude. Acestea sunt folosite de asemenea si pentru tratarea durerilor de cap si pentru imbunatatirea apetitului a cei bolnavi sau la copii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *