Fotbalul din Romania

Cupa româniei este o competiție în care cluburile de fotbal se luptă cu înverșunare pentru a triumfa. Competiția a început încă din anul 1933 și de atunci se joacă în fiecare an.

Cupa României este foarte importantă deoarece este o șansă enormă de a participa într-o cupă europeană – și anume Europa League – pentru orice echipă, chiar și mai slab cotată care nu ar avea forța necesară clasării pe un loc cât mai sus în clasament.

Pe deasupra, câștigătoarea Cupei României va juca supercupa României, unde va întâlni câștigătoarea campionatului.

Cupa are o tradiție foarte veche iar faptul că echipele din liga a doua au șansa de a participa în cupă și de a obține un loc european, o face un adevărat obiectiv pentru toate cluburile românești. De foarte multe ori, cel mai ușor drum spre un loc european unde se obțin bani grei este prin această cupă, care nu este deloc ușoară. Meciurile se joacă Miercurea sau Joia și intervine deseori oboseala jucătorilor care joacă meci după meci.

Chiar și așa, cupa româniei nu și-a pierdut din spectacol și astfel vedem goluri foarte frumoase, jocuri splendide și echipe bine organizate. O competiție cu adevărat istorică și cu foarte multe etape de parcurs până la finala mult visată de orice echipă.

Cupa României este sponsorizată de Timișoreana și astfel câștigătoarea acesteia primește și un premiu în valoare de câteva sute de mii de euro. Astfel, vă propunem să urmăriți meciurile din cupă deoarece sunt uneori mult mai interesante decât cele din campionat și spectacolul atinge cote inimaginabile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *