Examenul de bacalaureat de la geografie

Astazi la ora de limba romana, am inceput sa stam de vorba despre examenul de bacalaureat, care o sa trebuiasca sa il dam pe la jumatatea anului viitor. Ce sa mai zic, este de-a dreptul incredibil, dar trebuie sa il trecem si pe asta. A inceput profesoara sa ne spuna ca toata lumea face meditatii la matematica, si se ocupa de asta, dar nimeni nu se ocupa sa invete si la romana sau la geografie. Adevarul este ca toata lumea se gandeste si spune in sinea lor ca vezi doamne daca stai si citesti carti gata faci fara probleme o varianta.

Iata ca si eu credeam asta, si cand mi-a dat varianta de bac care s-a dat anul trecut, am ramas cu ochii ca de melc, si cand mi-a facut punctajul nici eu nu am recunoscut cat de slab am fost. Dupa ce a inceput profa toata ora sa ne explice cat de important este sa invatam la romana, eu am inceput sa trag o concluzie : trebuie sa te pregatesti la toate materiile, nu doar cele de bac, pentru ca nu sti unde vei ajunge si la ce facultate vei da, asta doar in situatia in care vei da la o facultate.

Numai bine ca dupa ora de romana, a urmat si ora de geografie unde am inceput sa vorbim tot despre capitolul bac. A inceput sa ne recomande niste carti de variante, dar ne-a aratat si niste tipuri de harti clasice care ne-au atras atentia intr-un mod special. A spus ca daca saptamana viitoare nu o sa le avem, va trebui sa ne puna nota 2 si sa le cumparam, pentru ca sunt foarte importante si fara ele nu putem lucra. Eu m-am gandit bine si am ajuns la concluzia ca sunt foarte necesare aceste harti pentru geografie, fara ele chiar nu poti face nimic la bac, pentru ca 70% din intrebarile de geografie sunt cu harta oarba, sau pur si simplu pe harta, asa ca nu trebuie sa sti foarte bine teoria, este cel mai ok sa inveti logic, pentru ca o sa reusesti sa reti mult mai rapid si o sa iti ramana informatia in minte mult mai mult timp, fara de cum ai retine daca ai invata mecanic.

Iata ca examenul de balacaureat trebuie tratat cu o importanta deosebita, pentru ca daca nu il iei din prima, s-ar putea sa te trezesti ori cu o bataie de la ai tai, spunand ca ei baga bani in fundul tau degeaba si nu ii multumesti, ori cu nepasarea tuturor si multe treburi destea, care nu te fac deloc sa te simti foarte bine.

Ce trebuie sa stiti voi, este ca si geografia este o materie care trebuie invatata cu simt de raspundere, dar si romana. La matematica, cu toate ca mai sunt probleme, poti sa le mai acoperi, mai cu o formula, mai cu o smecherie, insa la romana sau geografie, unde vorba aia trebuie sa inveti teoric, s-ar putea sa fie o problema foarte mare. Eu va urez tuturor urez la bacalaureat, dar si mie . Multumesc pentru atentie !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *