erori foto

Erori de evitat in fotografie

erori fotoDaca esti un asistent de fotograf, nu incerca sa depasesti limita si sa faci ceva poze individual la nunta la care participi sau la evenimentul in cauza la care asisti alaturi de  fotograful principal. Nu fa nimic altceva din ce nu ai voie sa faci sau din ce nu te pune fotograful principal sa faci. Nici el nu va aprecia incercarea ta si nici cuplul proaspat casatorit.

Ajuta la alegerea unui fundal corcet pentru pozele de nunta, de exemplu. Un fundal care nu este potrivit va strica intreaga fotografie chiar daca ceea ce ai incadrat tu este corect din punct de vedere tehnic. Ia-ti o anumita sarcina sau accept-o doar daca te simti pregatit din punct de vedere al experientei si al pregatirii. Nu descurajam pe nimeni, insa daca vei simti ca vei avea nevoie demai multa expunere, simte-te liber sa spui acest lucru si asteapta pentru alte oportunitati care simti ca ti se vor potrivi pe viitor.

Nu te panica niciodata daca echipamentul se intampla sa dea gres la vreun eveniment la care participi si faci poze. Mai multe agentii vin din dotare cu echipamente in plus pentru orice situatie, insa  daca nu se intampla acest lucru, pastreaza-ti calmul si gandeste-te la o alternativa. Daca vei incepe sa te panichezi si sa faci vreo scena, vei strica toata nunta si ii vei ingrijora si pe miri iar cariera ta se va duce pe apa sambetei.

Nu folosi calitatea substandard. Indiferent ca lucrezi pentru o agentie mai mica sau pentru una mai mare sau daca esti freelancer sau chiar daca nunta este cu un buget mai restrans, foloseste echipamentul de cea mai buna calitate, cele mai bune filtre de imagine si camere foto din dotare. Munca ta este vizuala, prin urmare nu iti poti permite sa faci vreun compromis.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *