dependenta facebook

Dependenta platformelor de socializare si cum scapi de ea

Devenim dependenti de platforme de socializare mai mult pentru ca ne dorim o forma de apreciere in ochii celorlalti. Specialistii spun ca tine de o presiune de a incerca sa impresionam astfel ca orice publicare aduce cu sine asteptari de genul unor like-uri, comentarii si asa mai departe. De vreme ce publici ceva astepti sa vina si reactiile.

Din dependenta de platforme de socializare trebuie sa gasim si o modalitate de echilibra totul. Asa ca o simpla aplicatie s-ar putea sa te ajute. Ceea ce face este sa iti stearga notificarile ce apar de la Facebook, chiar si ceea ce tine de evenimente, de calendar si informatii de genul participarii la unele evenimente. Fara sa mai ai asa ceva la libera vedere parca nu mai pare interesant Facebook-ul.

Se numeste Facebook Demetricator si este un plugin realizat de un expert din Illinois. Acesta a gasit se pare solutia pentru ca timpul si energia noastra sa nu mai fie directionate catre Facebook. Este aceasta masura una care sa „distruga” popularitatea unei astfel de retele de socializare? De fapt studiile in acest caz arata ca o persoana detinatoare de un astfel de cont se vede pur si simplu mai multumita de sine si de contul pe care il are. Nu isi mai doreste sa posteze ceva numai pentru a primi aprecieri.

De fapt se tinteste spre ce inseamna sa nu ai activitate pe Facebook. Ca o forma de evaluare a modului in care te percep altii daca nu primesti like-uri spre exemplu ai tendinta de a fi mai trist, de a fi intrivertit. Asa ca plugin-ul cu pricina este menit sa te scoata din aceasta capcana. Deja este popular, folosit de numeroase persoane care au inteles care este treaba cu aceasta forma de socializare.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *