De LoL este atat de popular

Observam din ce in ce mai mult ca lumea gaming-ului profesionist este dominata in parte de ceea ce multi numesc cel mai bun MoBA scos vreodata pe piata. Astazi, League of Legends este atat de popular incat pe fiecare continent exista competitii oficiale la fel ca la orice alt joc sportiv, cum ar fi fotbal-ul, basket-ul etc. Chiar in aceasta perioada s-a terminat Super Weak-ul din campionatul european de League of Legends.

Totusi, de ce League of Legends este atat de popular?

Este popular in primul rand pentru ca a reusit sa inoveze in domeniul gaming-ului. A schimbat totul in momentul in care a introdus in cadrul jocului un sistem prin care orice jucator cu LVL 30 poate participa si isi poate cladi drumul pana in chalanger, locul de unde pot trece oricand la mediul profesionist.

Ei bine, mediul profesionist nu este deloc unul neglijabil. League of Legends a inceput sa sustina competitii oficiale inca din sezonul 1 intre cele mai bune echipe din Chalanger. De aici, totul a luat o alta forma. Au aparut astfel din ce in ce mai multe case de gaming, case sponsorizate de nume mari in domeniul IT, gaming etc.

 

Astfel, foarte multi din cei ajunsi in Chalanger si-au gasit locul intre echipe cu nume mari deja format. Competitiile au inceput mai intai sa fie difuzate live pe internet si in scurt tim, fani din intreaga lume au inceput sa ceara sa poata viziona live competitiile. Astfel, primul campionat mondial de LoL a intrunit un numar de peste 15 din cele mai bune echipe de LoL din lume si peste 200.000 de spectatori pe toata durata evenimentului.

In speranta ca vor ajunge la un moment dat in mediul profesionist, astazi din ce in ce mai multi tineri, atat baieti cat si fete incep sa joace jocul si se bucura de experienta pe care acesta o poate oferi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *