De ce sa te gandesti la achizitionarea unei masini vechi

         Daca ne uitam in jurul nostru, vedem numai senzori, computere, roboti, motorase electrice si ecrane LCD. Vedem conectivitate, wi-fi, Bluetooth, iDrive si alte nume pretentioase. Avem in jurul nostru numai masini dependente de calculatoare, fabricate de calculatoare si care se comporta ca niste calculatoare. Ce s-a intamplat cu trecutul? Este aici, langa noi, accesibil si la indemana oricui. Dar nu il vedem.

Nu te gandit la prostii, e vorba de vaselina si alte lichide de sub capota. Mie imi place sa ma murdaresc atunci cand lucrez la masina, imi place sa imi bag degetele peste tot, imi place sa fac ce se poate cu mana mea, iar daca trebuie sa ma duc la service, imi place sa privesc si sa ma asigur ca se face treaba bine. Este o chestie strict barbateasca, sa-si cumpere mereu scule, desi nu are nevoie, sa-si ia cate o surubelnita pentru masina cand se duce cu nevasta la Praktiker sa ia mobila pentru camera copilului, sau sa-si cumpere o lampa la reducere de la Emag, desi nu are nevoie. Si probabil mai si lumineaza prost.

Daca iti place sa-ti schimbi singur filtrele la masina, daca iti place sa inlocuiesti rotile de iarna cu cele de vara in spatele blocului si daca esti mereu rugat de prieteni sa te uiti la masinile lor, atunci e clar – iti place sa te murdaresti.

Insa masinile ceva mai noi sau chiar cele din reprezentanta au alt scop: sa-ti faca viata mai usoara. Asa ca rar vei avea ocazia sa mesteresti sub capota, sa inlocuiesti un bec, sa schimbi un radiator sau sa schimbi placutele de frana singur, asa cum iti place tie. Tocmai de aceea, ai nevoie de o vechitura pe care o cumperi cu speranta ca se va strica si ca iti va oferi multe ore de munca, doar tu cu ea, singuri, murdari pana la gat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *