De ce folosesc Windows

In domeniul calculatoarelor si laptop-urilor, exista mai multe tipuri de sisteme de operare ce pot fi folosite. Pentru a alege insa un sistem de operare, trebuie tot timpul sa stii care iti sunt nevoile. Printre cele mai comune sisteme de operare amintim de Windows, Linux, Ubuntu si Apple OS, folosit doar pe Mac-urile celor de la Apple. Personal, folosesc cu succes sistemul de operare Windows si am cateva motive bune pentru care fac asta.

Pentru usurinta folosirii

Windows-ul este sistemul de operare folosit in mare parte pe toate calculatoarele si laptop-urile din ziua de astazi. In momentul in care mi-am cumparat primul computer, sistemul de operare pe care il aveam instalat. Mai mult decat atat, toate calculatoarele de la scoala, din generala, liceu si mai apoi facultate aveau instalat Windows ca sistem de operare. Bineinteles, acest lucru se intampla in mare parte pentru usurinta folosirii. Folosind astfel windows in diferite medii, am inceput sa ma obisnuiesc cu el si sa ma bucur de avantajele pe care le ofera si in mare parte bineinteles, de usurinta folosirii.

Pentru ca majoritate programelor sunt pentru Windows

In liceu, la profil de filologie-jurnalism, am avut foarte multa treaba cu calculatoarele si laptop-urile. Lucrand mai mereu la ziare, reviste, clipuri si prezentari, aveam nevoie sa folosesc o multime de programe. Imi aduc aminte de o perioada in care m-am hotarat eu ca vreau Ubuntu pe laptop pentru ca se instaleaza mai rapid etc. Dupa ce am instalat Ubuntu insa, in foarte scurt timp mi-am dat seama ca nu am ce face cu el. Da, intr-adevar, existau diverse alternative pentru programele din Windows insa nu erau nici pe departe programele din Windows. In plus, necesitau fiecare in parte timp pentru invatare si era o munca in plus care nu se justifica.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *