Curiozitati despre sarut

Oamenii se saruta din motive emotionale, ca o forma de expresie a sentimentelor, atasamentului fata de o alta persoana. Se saruta din motive politicoase si amicale insa si din pura dragoste. Se spune ca acest lucru s-a dezvoltat in timp, de la relatia dintre mama si copil care obisnuia sa alimenteze copilul prin mancarea bine fermentata in cavitatea bucala si transmisa din gura in gura.

Curiozitati despre sarut

Exista numeroase lucruri ce prea putini le stiu despre sarut asa ca afla cateva aspecte interesante despre asta:

  1. Suntem diferiti asa ca de la sex la sex sarutul are o alta conotatie. Studiile arata ca barbatii au tendinta de a saruta partenera pentru a compensa cu ceva, pentru a o impaca, dupa caz. In schimb femeile se pare ca isi saruta partenerul din incercarea de a-si arata pozitia in cuplu, pentru a-si reconfirma situatia amoroasa.
  2. La o prima intalnire se pare ca femeile sunt mai indraznete si ele fac primul pas pentru sarut. O explicatie in acest sens ar putea tine de faptul ca femeile aleg daca este cazul de a merge mai departe. Sunt barbatii vanatori insa si femeile au puterea lor de a alege in cele din urma asa ca un ultim cuvant le revine lor. Confirmarea acestui lucru vine si de la statistici care arata ca peste 50% dintre cazuri se definesc prin aceasta tendinta.
  3. Barbatii sunt mai dornici de a saruta deci implicit fac acest lucru mai des. Acestia sunt si mai pasionali din acest punct de vedere si isi aduc aminte mai mult de primul sarut fata de partenerele lor.
  4. Indiferent daca esti stangaci sau dreptaci in timpul sarutului inclinam cu totii capul spre partea dreapta.
  5. Desi facem schimb de saliva un sarut este ca o pastila pentru corp. Asta pentru ca se pare ca scade colesterolul si in plus aduce o stare de bine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *