telefoane smartphone

Cumperi un telefon folosit? Iata ce trebuie sa stii

Piata gadgeturilor electronice este in continua schimbare, modele tot mai noi le inlocuiesc in mod frecvent pe cele vechi. Cu toate acestea, modelele noi cu upgrade-uri ajung uneori sa depaseasca posibilitatile financiare ale cumparatorilor. Din acest motiv multi aleg uneori sa cumpere telefoane second hand.

Trebuie tinut cont de cateva aspecte in momentul in care se alege un telefon, pentru ca este destul de greu sa gasesti exact acel telefon care sa iti satisfaca cerintele.

Legat de compatibilitate, aici intervine compatibilitatea cu cariera. Este acel telefon care sa iti satisfaca cerintele privind conectivitatea, spatiul de stocare, tot ceea ce iti este necesar atat pe parte profesionala cat si personala?

Telefon blocat pe o retea sau liber de retea – si aici trebuie sa fii atent. La fel, aria de acoperire a retelei trebuie sa iti indeplineasca necesarul.

Telefonul poate prezenta unele urme de uzura – doar a mai fost folosit si de altcineva inainte. Gradul de uzura spune multe despre modul cum a fost folosit telefonul si despre modul cum functioneaza. De aceea trebuie examinat indeaproape, sa nu aiba prea multe zgarieturi sau crapaturi.

Alte elemente precum camera, bluetooth-ul, conectivitatea – sunt de asemenea de luat in considerare. Calitatea imaginilor este un lucru ce conteaza pentru multi, deci pe cat posibil trebuie testat telefonul din aceste puncte de vedere inainte de cumparare.

Poate ca cel mai important aspect tine si de bateria telefonului. Desi acest lucru este destul de dificil de verificat, o estimare arata ca dupa perioada de testare nu ar trebui sa se consume mai mult de 10% din baterie. Accesoriile ce vin la pachet cu telefonul conteaza de asemenea. Trebuie sa aiba macar incarcator, insa ideal ar fi sa aiba si cablu de date, casti, husa, baterie de rezerva, incarcator auto etc.

Pretul, anul fabricatiei si existenta sau inexistenta unei garantii sunt alte trei aspecte de care trebuie tinut cont cand se cumpara un telefon folosit. O alternativa la telefoanele second hand sunt si telefoanele refurbished, acele produse care au fost expuse la raft si apoi resigilate, sau datorita unor mici defectiuni au fost returnate la producator, reparate si apoi puse din nou in vanzare la un pret redus. Tine cont de toate aceste sfaturi si eventual verifica si review-uri online legate de telefonul pe care doresti sa ti-l cumperi pentru a nu avea parte ulterior de surprize.

1 thought on “Cumperi un telefon folosit? Iata ce trebuie sa stii”

  1. Sa stii ca bateria mi se pare cel mai import aspect al unui telefon second, dar si displayul trebuie sa fie de calitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *