Barbat dormind

Cum sa visezi ce vrei?

Barbat dormind

Daca v-as spune ca va puteti indeplini toate fanteziile? Ati putea sa aveti o masina decapotabila sau sa mergeti la un concert Madonna! Bun venit in lumea minunata a viselor lucide. Cum sa faceti asta?

Majoritatea celor care cititi asta ati avut un vis lucid inainte. Din cand in cand te „trezesti” intr-un vin, dar, cumva, iti dai seama ca e vis, si chiar iti dai seama ca il poti controla. Desi sunt o multime de trucuri pe care le puteti folosi, am ales doar punctele estentiale pentru a reusi sa calatoriti pe un dinozaur alaturi de Angela Similea:

1. Pastrati un jurnal al viselor. Din momentul in care va treziti, notati fiecare lucru pe care vi-l puteti aminti. Se spune ca daca il notati, creierul recunoaste anumite caracteristici care se intampla intr-un vis (din moment ce majoritatea viselor sunt uitate aproape instant), iar daca sunt pe o hartie trecute, vi le puteti aminti usor.

2. Ganditi-va exact la ce vreti sa visati inainte sa adormiti. Poate ati patit sa va uitati la „The Walking Dead” si sa visati ca fugiti de zombi, incercand sa supravietuiti.

3. Momentul cel mai bun pentru a avea un vis lucid este chiar inainte sau dupa ce va treziti, in mod normal. Studiile arata ca cei mai multi oameni au vise lucide cand trag un mic pui de somn dupa ce se trezesc dimineata.

Cum functioneaza? Evident, marea diferenta dintre un vis si viata reala este ca daca Pikachu ar iesi acum din frigider si ar incepe sa tipe la tine in franceza, v-ati gandi ca „Acesta este un eveniment ciudat si neobisnuit si ar trebui sa-mi verific perceptiile asupra lumii candva”. Daca acelasi lucru s-ar intampla intr-un vis, l-ati accepta ca atare.

Intr-un vis, mintea pierde abiltiatea de a critica orice se intampla pentru ca visul nu implica partea critica a creierului. Esti ingrijorat ca esti la serviciu in chiloti, dar nu te surprinde faptul ca seful tau este un dragon. Dar, daca iti schimbi starea mintala putin, partea critica a creierului poate functiona si in taramul visurilor. Daca iti vei perfecta tehnica de a visa cat inca nu esti complet adormit, vei avea tot ceea ce iti doresti – macar in vis.

1 thought on “Cum sa visezi ce vrei?”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *