Cum sa-ti promovezi o afacere

Problema cea mai des intalnita in ziua de astazi pentru mai toata lumea care are o firma, o reprezinta asa zisa promovare. Nu exista oameni neinteresati, ci promovare facuta foarte proasta. Este foarte simplu sa iti faci firma, bagi toate actele acolo, dai niste bani si gata ai firma SRL, nu stiu ce PFA si alte chestii, dar bineinteles nu mai stiu ce cursuri iti trebuiesc, si nea gata platim pe unii ca sa le dam bani si voila, ne-am facut firma cu diplome si nu stiu ce.

Ideea care este, inainte de a-ti face o firma trebuie sa vezi cum sta treaba. Eu recomand, inainte de a-ti porni firma, sa te interesezi cam cati competitori ai, cum sta treaba, dupa asta sa vezi daca se merita sa investesti intr-un domeniu si sa iasa bani. Eu inainte de a-mi porni un nou proiect, stau si ma gandesc daca ar fi ok sa investesc in acel domeniu, daca este ok, dar de foarte multe ori eu investesc intr-un domeniu care nu a mai fost pana acum, sau intr-un domeniu in care multa lume nu se pricepe, si cand vin eu treaba sta altfel, si cu o promovare in stilul meu afacerea chiar prinde culoare si este foarte ok in absolut orice fel de chestie.

Eu lucrez in domeniul asta de promovare, de ceva timp, si clientii mei se lauda cu rezultatele, cu toate ca la inceput nu au fost prea mari rezultate, acum am reusit sa ma fac cunoscut si multa lume cauta sa aiba pe cineva ca mine. Cu toate ca domeniul de marketing este foarte limitat, in continuare reusesc sa ma axez pe asta si nu am probleme din nici un punct de vedere al ” sa stau degeaba”.

Ca sa iti promovezi o afacere, in primul rand aveti nevoie si de o varianta online, pentru ca in ziua de astazi situatia in mediul online este mult mai buna decat cea locala. Dupa asta este bine sa cautati pe google, ce-i mai important, si anume preturi pliante pentru ca prin asta reusiti sa va faceti firma cunoscuta atunci cand vorbim de promovarea locala.

Ca si promovarea in mediul online, este cel mai bine sa aveti un blog, si un magazin online, pentru ca acum mediul online este cel mai cautat, lumea incearca sa nu mai faca nimic, sa nu mai plece de acasa, doar sa stea acasa si curierul sa vina sa aduca produsul comandat.

Personal, si la firma mea, folosesc google adwords, pentru ca reprezinta o metoda foarte buna in a-mi promova afacerea in motorul de cautare google. Aici platesc in functie de fiecare vizita care vine de pe google, si in domeniul meu chiar daca platesc 1 euro pe click, si ajuns la 20 de euro pe un click, eu scot doar dintr-o colaborare cu un client, peste 200-300 de euro, ceea ce este mult mai ok decat daca as investi in altceva.

Oricum, promovarea este ok daca se face prin forumuri, in special aici pentru ca se face cunostiinta in functie de pareri. Lumea mai cauta si blog-uri unde sa citeasca parerea unui blogger, de aceea achizitionare de advertoriale reprezinta o metoda foarte buna in a-ti promova o afacere.

Pentru alte nelamuriri puteti sa imi lasati un comentariu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *