Cum sa-ti muti site-ul WordPress pe un alt server fara downtime

Esti enervat de serviciile slabe ale hostului actual? A crescut site-ul tau indeajuns de mult incat ai ajuns in punctul in care ai nevoie de un nou host? Ei bine, riscul downtime-ului il reprezinta pierderile de date si bineinteles de useri care vor veni pe site-ul tau si il vor gasi inchis. Ei bine, in acest articol va punem la dispozitie o metoda prin care va puteti muta la un nou host fara nici un moment in care site-ul vostru sa fie inaccesibil.

Important: Inainte sa incepem, trebuie sa amintim ca cele mai multe servicii de hosting ofera posibilitatea de migrare gratuita a site-ului tau. Daca nu afirma public asta, cel mai bine este sa intrebil. De obicei e gratuit si cei care taxeaza, cer foarte putin pentru asta.

Pasul 1 – Alegerea noului host WordPress

Mutarea unui site pe un nou webhost este un proces ce mananca foarte mult timp. Este foarte important sa iti alegi cu mare atentie un provider.

Pasul 2  – Fa-ti backup la site

Primul lucru pe care trebuie sa il faci in acest sens este sa instalezi si sa activezi plugin-ul BackupBuddy pe site-ul pe care doresti sa il muti. BackupBuddy este un plugin premium (platit) pe care insa il recomandam cu tarie. Il recomandam pentru ca ofera o solutie completa si automata de backup pentru site-urile WordPress. In acest articol iti vom arata si cum sa folosesti ca instrument de migrare a unui site wordpress.

Odata ce ai instalat si activat plugin-ul BackupBuddy, mergi la BackupBuddy, respoectv Backup. Daca abia ai instalat plugin-ul, atunci vei vedea un setup wizard.

BackupBuddy Quick Setup Wizard

Acolo trebuie sa oferi o adresa de mail. Dupa asta, trebuie sa introduci o parola ce va fi folosita in momentul in care migrezi site-ul. Urmatoarea optiune este sa alegi o locatie ce va fi folosita cand vei migra site-ul. Continuarea acestui articol o gasiti aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *