timp liber

Cum sa te folosesti cu cap de timpul liber

Este o vorba celebra de-a lui Paulo Coelho care spune asa „Atunci cand spui Da celorlalti, ai grija sa nu iti spui NU tie insuti”. Ar trebui sa respectam aceasta povata si sa ne preocupam mai mult de noi, decat de ceea ce isi doresc altii din jurul nostru. Poate ca nu avem foarte mult timp la dispozitie dupa munca incat sa facem tot ceea ce ne propunem, asadar ar trebui sa invatam sa spunem NU acelor oameni care doresc ceva de la noi, asta pentru a reusi sa supravietuim unei saptamani intregi de munca.

Sunt sigur ca iti doresti sa iti vezi prietenii, parintii si alte cunostinte cu care imparti alte pasiuni, poate vrei sa repari ceva prin casa sau sa petreci un timp de calitate alaturi de familie, asta dupa ce muncesti. Din nefericire, ziua este chiar foarte scurta si, mai ales daca termini la ora 5-6 programul, nu mai apuci sa faci foarte multe lucruri.

Din fericire pentru tine, exista mai multe zile pe saptamana, in total 7 dintre care 5 lucratoare, asadar cu siguranta iti vei gasi o ora – doua din timpul tau liber in care sa te vei pe rand cu fiecare si sa faci ceea ce conteaza cu adevarat. Acum, ca lucrezi si ai atat de putin timp liber la dispozitie, iti dai seama de importanta unei ore de planuire, administrare a timpului si a scrierii pe hartie a tot ceea ce iti trece prin cap.

De asemenea, daca colegii tai de la birou isi doresc sa te ajute cu ceva pentru care trebuie sa stai peste program, nu spune DA din prima, ci mai gandeste-te la asta. Daca vei reprograma ceva in ultimul moment, iti va putea da peste cap intreaga planificare a saptamanii in cauza.

Scrie pe un blog. In timpul tau liber ai putea sa iti pui ordine in ganduri si atunci cand ai prea multa inspiratie dau doresti sa atragi atentia asupra a ceva anume, poti scrie pe blogul personal. Este o metoda foarte buna de a scapa de rutina si de a face si niste bani in plus, daca stii a scrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *