Cum să folosești corect o unghieră

ProduseNiciun comentariu

Te afli aici:Cum să folosești corect o unghieră

Cât de greu poate fi să folosești o unghieră? Trebuie urmată o regulă simplă: taie unghiile atunci când sunt prea lungi sau a trecut suficient timp – pe scurt, la câteva săptămâni distanță. Din păcate, e mult mai complicat de atât. Folosind o unghiera corect, poți împiedica accidente dureroase – de forma cuticulelor rupte –, poți scurta unghiile suficient și încetini creșterea lor și, în același timp, te poți bucura de o formă plăcută a unghiei. Nu ai neapărat nevoie să vizitezi un manichiuristă pentru asta, poți să o faci chiar din confortul casei tale.

De ce trebuie să ții cont?

  • Nu tăia pe tot perimetrul deodată

E de preferat ca unghiera din otel inoxidabil să fie mică și rotunjită. Acestea funcționează nu doar pentru mâini, cât și pentru degetele de la picioare. Când utilizezi unghiera, trebuie să tai după un unghi, niciodată toată marginea unghiei odată. Trebuie să începi dintr-un colț și tot mai departe în felul acesta. Tăind direct din centru riști să îndoi unghia, care mai apoi se poate deteriora. De aceea, e de recomandat să tai de 3 sau 4 ori până când ajungi în colțul opus.

  • Alege lungimea corectă

Nu e recomandat ca unghia să fie tăiată din carne. Există o anumită dimensiune considerată potrivită astfel încât unghia să fie în continuare protejată. Ar trebui să rămână o margine albă în plus după ce ai tăiat unghia – de aproximativ 1-2 milimetri. Poți îndepărta din unghie doar până când aceasta nu mai depășește vârful degetului.

Dacă dorești ca unghiile să fie și perfect egale, poți să te uiți la toate și, alegând-o pe cea cu cel mai mic vârf alb, să le faci pe restul identice. Astfel, unghiile tale vor fi uniforme.

  • Îngrijește-ți cuticulele

Împinge cuticula de pe unghie spre marginea acesteia cel puțin odată pe săptămână. În general când achiziționezi unghiere, acestea au și un instrument care ajută la înlăturarea cuticulei de pe unghie. Împingând-o în sus, este ușor de tăiat. Dar trebuie să ai grijă. Cuticula este acolo cu un motiv și anume să protejeze patul unghiilor de infectarea din cauza ciupercilor sau a bacteriilor. Astfel, nu trebuie tăiată necorespunzător.

  • Curăță-le zilnic

În fiecare zi, ar trebui să te asiguri că unghiile tale sunt curate. Este important să îți menții unghiile scurte și curate, din motive de igienă. Unghiile lungi sunt predispuse acumulării de mizerie sub ele, fapt ce favorizează dezvoltarea și răspândirea infecțiilor. Astfel, unghiile ar trebui curățate zilnic, cât mai frecvent posibil, cu apă și săpun – pentru a îndepărta orice urmă de bacterii – și scurtate pentru a împiedica depozitarea microbilor între unghie și pielea de dedesubt.

În cazul în care săpunul nu are niciun efect, poți utiliza un obiect cu vârful subțire. Dar ai grijă dacă intenționezi să folosești un obiect ascuțit pentru a curăța pe sub unghii. Este posibil să împingi prea tare și să înțepi pielea de sub unghie, care este foarte sensibilă.

Și nu în ultimul rând: nu îți mai roade unghiile!

Dacă ești interesat de o unghieră din oțel inoxidabil, accesează acest site și interesează-te de ce îți poate oferi: seki.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus