Cum recunosti un mic mincinos

Mintim. Cat de putin, aproape in fiecare zi, insa mintim fara remuscari uneori. Este poate in natura noastra sa facem asta insa cert este ca la un moment dat devine obositor si chiar te chinui cand vezi ca esti mintit pe fata.

Doar ca ar trebui sa fii cine stie ce expert pentru a te putea minti chiar si pe tine la un moment dat caci ar trebui sa fii cat de cat convingator in ceea ce spui. Cum recunosti un mincinos? Exista diverse situatii si totodata diverse aspecte care iti scapa asa ca fii atent la:

  • Se complica. Chiar daca situatiile sunt simple mincinosii ajung sa spuna si prea multe detalii din ideea de a fi cat mai convingatori. Asadar, ajung sa spuna prea multe pentru ca orice detaliu al lor sa fie ceea ce duce mai multa convingere.
  • Au tendinta de a fi negativisti. Asta inseamna ca adauga mereu aspecte negative la propozitii simple. Explicatia stiintifica din spatele acestui caz se pare ca se refera la regretul pe care il avem dupa ce spunem o minciune, ca si cand ne-am simti vinovati de caz.
  • Se detaseaza si parca nu mai vorbesc despre ei in acele propozitii. Din nou, tine de ideea de a fi mai departe de ceea ce se descrie, pe principiul vinovatului.

Si mai simplu de atat, sa iti dai seama daca persoana din fata ta minte trebuie sa ii urmaresti comportamentul. Asadar acesta ar putea parea stresat, jucandu-se cu degetele sau cu orice alt ceva. Isi gaseste un alt punct de interes si ajunge sa  fie distras de la discutie din nevoia de a fugi de propria minciuna. In plus, cand nu stie ce raspuns sa dea, mintea cauta o minciuna sa ca au tendinta de a se uita intr-o cu totul alta parte decat in ochii interlocutorului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *