mistere viata

Cum explica cercetatorii misterele vietii

Inca mai avem acele momente ce le vedem ca un mister. Sunt inca lucruri ce cu greu le gasim o explicatie insa este greu de crezut ca stiinta nu va putea sa faca lumina in astfel de cazuri. Iata cateva din aceste cazuri:

  1. De ce avem nevoie sa dormim? Se pare ca ritmul cardiac uman este de asa natura incat sa dicteze orele de somn si cele de veghe. Asa ca inevitabil ni se face somn. In aceasta perioada organismul se odihneste si itsi reface rezervele de energie insa se si elibereaza un hormon al cresterii deci se intelege nevoia de somn. In medie ar trebui sa dormim 8 ore.
  2. Animalele migreaza. Nimic nou in asta insa curios este cum stiu unde sa mearga. In acest sens se pare ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca unele dintre ele se lase ghidate chiar de campul magnetic al pamantului. Balena cu cocoasa si un soi de fluture sunt speciile care migreaza cel mai mult. Au abilitatile lor si se lasa ghidate si de instinct insa nu se stie insa cum pot ele concret sa isi faca traiectoria.
  3. Exista miscari tectonice, cele care modifica formele de relief si nu este nimic nou in faptul ca lava de dedesub „lucreaza” in acest sens. Doar ca este curios de ce se intampla asta si cel putin pana acum cercetatorii au ajuns doar la concluzia ca exista miscare tectonica si in interiorul placilor.
  4. Extraterestrii exista? Poate unul din cele  mai controversate subiecte este legat de alte forma de viata de pe alte planete. Cel putin intr-o forma concreta nu exista certitudine ca sunt extraterestri. Cel putin pana acum se crede ca sunt mici sanse ca noi sa fim singurii care populeaza o planeta doar ca nu exista semnale de la…altcineva. Una din teorii ar sustine ca noi nu putem capta anumite semnale si astfel nu putem spune 100% ca nu exista extraterestri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *