Cum a ajuns copilaria in ziua de astazi

Ma uitam la copiii din ziua de astazi cum isi petrec timpul liber am raman uimit de felul prin care o fac. Acum vreo 10-15 ani cand eram si eu copil, parca nu era chiar asa cum este acum. Ne strangeam toti copiii, eu eram primul pentru ca de mic doctorul mi-a spus ca sunt genul ala de persoana care are o energie foarte mare si daca nu vindec asta chiar am sanse de mor. Nu am spus asta niciodata, dar intr-un fel este adevarat, insa am constatat ca doctorul a cam exagerat si nu era chiar nevoie sa spuna ca pot ajunge sa mor.

Am o varsta destul de inaintata, am o energie foarte mare insa nu chiar atat de iesita din comun. Sotia mea se bucura de energia pe care o detin, fac tot felul de treburi prin curte si intr-un fel detin un avantaj in asta. Cand eram copil ma trezeam de dimineata de la ora 7-8 si asteptam toti copiii afara. Nu ma intrebati de ce alegeam acea ora, pur si simplu nu puteam sa dorm, simteam nevoia sa alerg, sa ma joc, sa mai pierd din energia pe care o aveam. 

Odata am furat o bicicleta. Era cea mai tare bicicleta foarte interesanta, din lemn si fier putin iesit din comun. Am furat-o, dar in mai putin de cateva ore a trebuit sa o inapoiez, pentru ca nu era a mea, iar pe langa faptul ca am dat-o inapoi am luat si o bateie imensa. Atunci era o mare moda sa ai biciclete copii te puteai considera chiar cel mai tare din parcare. Nu pot uita niciodata jocurile cu mingea sau sotronul cu acel WC, care in momentul cand intrai acolo, trebuia sa vina cineva si sa te scoata din […]. Pititea era un alt joc celebru de-al nostru, matele incurcate numai zic, cum ne incurcam care mai de care si ce vreau sa va spun in mod deosebit este faptul ca eu eram singurul baiat si aproximativ 20 de fete. Acum cand ma duc in casa familiei unde am locuit eu, intalnesc vecinele care s-au prostit la capacitatea maxima, s-au dat cu barbatii la vorbe lungi, au copiii cu toate ca nu se iubesc si nimic mai mult. Au ales acest stil de viata pe care nu reusesc sa il inteleg.

Vine si marea comparatie intre celebrele jocuri din copilaria mea si cele din ziua de astazi. Atunci pot spune ca aveai cum sa te joci, acum mai nou copiii copilaresc la scoli nu stiu de care, gradinite profesioniste, nu mai se joaca cu copiii afara, pentru ca asta se facea inainte, mai nou copiii se joaca cu tablete scumpe, smartphone, laptop sau nu stiu ce PS2.

Dupa parerea mea ar trebui ca aceasta generatie sa revina la vechile obiceiuri si sa ii lase pe copii sa se joace asa cum trebuie, sa nu mai fie nevoiti sa isi strice copilaria, la urma urmelor pot sa ajunga sa fie distrusi din cauza jocurilor video. Faceti o comparatie intre copilaria voastra si cea actuala si spuneti-mi diferentele.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *