Creier sanatos

Suntem facuti de la natura sa facem fata situatiilor insa pe termen lung avem nevoie de mai multa atentie fata de modul in care ne respectam ca si indivizi. Creierul tau are si el nevoile sale si tocmai de aceea trebuie sa ai un ritm sanatos pentru a putea functiona ca atare.

Din lista de aspecte poate banale insa cu care gresim cel mai adesea de-a lungul timpului se numara:

  1. Consumul de peste. Se recomanda ca cel putin o data pe saptamana sa avem parte de o astfel de masa datorita acizilor grasi omega 3. Se crede ca in masura de 10% creierul se pastreaza mai tanar cand se consuma peste astfel ca in fiecare an de fapt am putea castiga intre 3 si 4 ani de sanatate a acestuia.
  2. Jocurile inteligente. Daca nu iti lucrezi mintea aceasta nu numai ca stagneaza insa are sanse sa isi inceapa declinul cu mult mai repede. Este posibil sa ajungi la dementa, la uitare si asa mai departe fapt pentru care ar trebui sa iti gasesti timp zilnic sa iti antrenezi mintea cu anumite jocuri de asa natura cat sa stimuleze nivelul tau de atentie si concentrare.
  3. Nu uita de odihna. Avem nevoie de ea si mai cu seama pentru ca in momentele de pauza organismul se reface chiar si cateva minute bune te ajuta sa te mentii activ ulterior. Mai mult decat atat se crede ca si 6 minute intr-o pauza sunt benefice pentru creier.
  4. Fii fericit. Tinand cont de momentele fericite din viata ta se pare ca se activeaza acea parte a creierului care stimuleaza o mai buna procesare a informatiilor.

Nu in ultimul rand crezi sau nu se pare ca socializarea joaca si ea un rol extrem de important pentru starea de bine a noastra si pentru creier implicit asta ca mentine-te activ si din acest punct de vedere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *