Coreea de Nord si marijuana

Coreea de Nord si marijuana

Coreea de Nord si marijuana
Coreea de Nord si marijuana

Cand prietenii tai drogati se plang cat de tiranic este guvernul pentru ca refuza sa legalizeze marijuana, ai tendinta sa le spui ca exista o multime de oameni in lume care traiesc in regimuri oribile, atat de stricte, incat sa pui actiunile guvernului la indoiala iti pot aduce executia. Asta nu e o gluma – chiar fac asta in Coreea de Nord. Insa, atunci, prietenii tai ar putea scoate in evidenta faptul ca in Coreea de Nord, iarba este complet legala.

Intr-o tara in care „drepturile omului” sunt considerate concepte straine ciudate care contravin spiritului tarii, aruncatorul de flacari nu este singurul lucru care te poate „arde”. In timp ce restul lumii inca se intreaba daca sa faca marijuana legala, Coreea de Nord este cu mult inaintea multora, in sensul ca nu a fost niciodata ilegala aici: guvernul din aceasta tara nu considera marijuana un drog si nu a interzis niciodata consumul ei. Ati putea crede ca asta se intampla pentru ca tarii nu-i pasa de binele oamenilor, asa ca nu interzice anumit drogurile, insa ati crede gresit: guvernul este extrem de dur cand vine vorba de alte droguri, precum metamfetamina.

Dar marijuana nu este mai rara sau mai tabu decat tutunul in Coreea de Nord – de fapt, numele local pentru aceasta este „ip tambae”, care inseamna „tutun frunza”. Sa o cresti este, de asemenea, complet legal, plante de marijuana fiind cultivate de-a lungul cailor ferate in toata tara datorita uleilor extractibile, care sunt folosite in scopuri industriale, sau are radacinilor lor adanci, care ajuta la fixarea cailor ferate.

Fumatul de marijuana este un mod de petrecere foarte popular, pana si cu membrii armatei Coreei de Nord. Asta cam sterge din imaginatie acea imagine infricosatoare a soldatilor nord-coreeni invatand lumea, cand ti-i inchipui invaluiti in nori de fum si razand la propriile lor uniforme.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *