Copilaria noastra diferita de acum

Copilaria ar trebui sa reprezinte pentru fiecare om cea mai fericita perioada a vietii, cea mai pura si distractiva etapa din viata fiecaruia dintre noi. Insa ce facem cand ea isi pierde semnificatia sau cand ne maturizam mult prea devreme?

Spre exemplu, copilaria de azi este, fata de cea a noastra (de acum cativaani), una agresiva (cu scene de sex, droguri, bataie), jocuri pe calculator si bineinteles, nelipsitul messenger.
Desi se spune ca omul trebuie sa evolueze mereu, totusi, in ziua de azi, totul s-a schimbat brusc. Copilaria inocenta, fara griji, plina de joaca si voie buna, a fost inlocuita cu una „dura” si din ce in ce mai nesemnificativa pentru copiii din ziua de azi. Daca in urma cu 10-15 de ani ne bucuram de tot ce insemna o noua jucarie, o ciocolata , o portocala sau o banana, in ziua de azi copilasii le au la dispozitie si nu le pretuiesc la fel de mult.
Datorita faptului ca media ii bombardeaza pe cei mici cu multe filme despre sex, emisiuni in care limbajul lasa de multe ori de dorit, ei isi incep viata sexuala mult prea devreme (chiar de la 10 ani). Cu alte cuvinte, ei se lasa influentati de tot ceea ce se petrece in lumea „oamenilor mari” si nu stiu sa distinga ce e bine si ce e rau. De fapt valorile sunt lasate in urma.
Nimic nu se compara cu jocurile pe care le practicam in fiecare recreatie, pe strada sau acasa (elasticul, leapsa, podul de piatra sau flori, fete sau baieti).
In ziua de azi, copiii au evoluat odata cu tehnologia. De cand computerul a intrat in fiecare casa, ei si-au gasit alte preocupari „distractive”, cum ar fi counter strike sau alte jocuri de ultima generatie, care le-au luat locul celor inocente si pline de distractie la maxim, celor care lega prietenii pe viata.

1 thought on “Copilaria noastra diferita de acum”

  1. Copii nu prea mai au copilarie, au o gradinita care ii solicita mult, au activitati dupa scoala, merg la zeci de cursuri si se joaca in weekend, sunt niste mici adulti si este doar vina noastra

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *