Coji de tot soiul ce isi gasesac utilitate

Coaja de portocala…deja simti aroma de Craciun cu tot ce inseamna ea, deja iti amintesti de secvente cu episoade ce te incanta de la vizual la gustativ. Dincolo de asta afla ca poti folosi cojile de citrice, desi incepi sa semeni cu mama sau cu bunica care se foloseste de mai tot ceea ce o inconjoara. Am aflat si eu ce inseamna sa te bazezi pe astfel de coji. Nu suna deloc rau caci aroma lor este principalul factor care te face sa te gandesti la o eventuala utilitate.

  • Fierbe-le. Asta te ajuta sa iti schimbi mirosul din casa. Decat sa folosesti cine stie ce parfumuri, deodorante de camera si asa mai departe mai bine fierbi o combinatie de coji si lasi ca intreaga aroma sa invadeze camerele. Nu ai nimic de pierdut, nu ai contraindicatii caci totul este natural.
  • Descopera aroma lor in prajituri. Pot fi banale clatite sau gogosi nici nu mai conteaza caci putina coaja rasa aduce o aroma aparte. Poate fi chiar si finisajul unui desert, ca sa bifezi un soi de doi in unu.
  • Usuca totul. Acest proces dureaza, timp in care aroma acestora se poate degaja intr-o incapere insa nu este un chin sau un deranj extraordinar. Acest proces poate fi chiar o incantare vizuala caci exista atat de multe optiuni de decoratiuni pe baza de coji uscate.
  • Si pastrate ca atare cojile sunt de asemenea utile. Le poti pune in frigider pentru a neutraliza mirosurile neplacute. Si pentru un efect garantat presara sare peste acestea.
  • Daca esti in natura si iti cauti sa spunem sursa pentru a scapa de insecte, atat de prezenta lor cat si de actiunea lor prin intepaturi descopera ca citricile au o actiune in acest sens prin coaja lor.

Fie ca este vorba de gatit sau de preparat un lichior deosebit te poti baza pe citrice in totalitate, inclusiv cu tot cu coaja.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *