unt cocos

Cocosul si toate intrebuintarile sale

unt cocos

Crema de cocos este o delicatesa culinara dupa parerea mea Aceata delicatesa poate fi utilizata in aproape orice retea de dulce pentru continutul foarte gras si cremos. Aceasta ofera o multime de fibre bune, un continut ridicat de minerale si este plina de vitamina B, vitamina C si vitamina E. O poti utiliza ca pe o frisca  sau poti amplasa asa ceva peste niste fructe intr-o salata.

Otet de cocos. Similar la compozitie cu otetul din mere verzi, otetul fermentat de cocos poate sa fie noua alternativa sanatoasa  la otetul obisnuit. Cu surse bogate in minerale si aminoacizi si cu un index glicemic mic, acest otet este ideal pentru diabetici. Poti folosi acest lichid ca dressing pentru salate sau puteti lua cate o inghitituta pe zi pentru o sanatate de fier.

Faina de cocos. Faina de la cocos este perfecta pentru copt si ca substitut la faina normala din grau si din cereale mai ales pentru cei care tin dieta paleo. Faina este usoara si pufoasa si nu are textura grea sau greu de mestecat a ceea ca te-ai astepta de la alt tip de faina. Cauta niste retete une care pot fi facute cu faina de cocos si gateste cu placere.

Untul de cocos. Ai putea manca aceasta substanta direct din borcan si fara nimic altceva pe langa. Foloseste untul de cocos ca sa il intinzi pe deasupra brioselor tale favorite sau pur si simplu mananca acest unt din borcan. Oricum ai face, tot bine iti va fi si tot ok te vei simti. Poti folosi acest unt ca sa gatesti ceva bun.

Arborele sau palmierul de cocos este in mod oficial arborele meu favorit. De la radacina si pana la fruct sau drupa, proprietatile de vindecare ale acestui arbore sunt nenumarate. Este simplu de vazut de ce se spune ca aceasta planta este folosita de multi ani incoace si de ce este atat de benefica pentru noi.

1 thought on “Cocosul si toate intrebuintarile sale”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *