Ciudat- cum se schimba oamenii dupa ce se indragostesc

Este destul de comun sa te lovesti de ignoranta cand te indragostesti. De fapt nu iti dai seama ci cei din jur ajung sa resimta mai mult. Chiar daca pare ciudat exista si o explicatie stiintifica pentru asta. Iata cum ne simtim si cum ne schimbam, fara sa vrem asta, dupa ce ne indragostim:

  1. Fericirea suprema. Este de la sine inteles sa fie asa pana la urma. Insa se pare ca in stil concret creierul percepe o stare ce se aseamana se pare cu un consum de droguri destul de puternice. Asa ca nu ar trebui sa fie cu mirare cand acel cineva iti rade cu gura pana la urechi.
  2. Atentie vs fantezie. Cine crezi ca va castiga? Desigur cea de-a doua parte. Asa ca avem tendinta sa nu ne dam seama ca uitam ceva si ca nu suntem cu un randament potrivit. In orice caz, cand suntem indragostiti avem tendinta de a fi si usor mai ignoranti la anumite aspecte si anume suntem mai prostuti.
  3. Agresivitatea este si ea des intalnita. Nu degeaba se spune ca de la iubire si pana la ura nu este decat un singur pas. Asadar, simtind cine stie ce pericol, spre exemplu cand cei din jur ne spun ca nu este persoana potrivita pentru noi avem tendinta de a fi mai agresivi din ideea ca ne dorim sa o protejam.
  4. Nu simtim durere sau cel putin nu la acelasi nivel ca alta data. Pentru ca fiind alaturi de persoana iubita avem impresia ca totul este ca o recompensa pentru noi centrii durerii sunt blocati. Oarecum un avantaj pana la urma.
  5. Ideea de obsesie este si ea adesea intalnita si asta pentru ca simtim acea nevoie de a ne gandi mereu la persoana care ne intereseaza. Insa in cele din urma am putea ajunge sa fim usor stresati din aceasta cauza.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *