royalcert.ro

Certificarea ISO te ajuta sa iti depasesti concurenta

In orice business, fie ca este vorba de un start-up, fie ca discutam despre o pozitie pe piata consolidata si un brand recunoscut, se cauta tot timpul depasirea concurentei prin diverse strategii. Momentul actual surprinde o noua tehnica in acest sens: obtinerea unei certificari ISO 9001 poate face o reala diferenta.

Intervine o intrebare ce apare pe buzele multora: la ce ajuta o certificare ISO? Tot mai multe companii inteleg in momentul de fata ca o cale spre succes inseamna mentinerea standardelor la nivel inalt si un management cat mai functional si eficient. Aceste elemente combinate sunt regasite in ceea ce inseamna certificare ISO 9001. In fapt, intreaga familie de standarde ISO 9000 se refera la sistemul de management al calitatii, la procesele si strategiile care urmaresc satisfacerea la un grad superior a nevoilor clientilor. Un atu real fata de concurenta, un certificat ISO 9001 poate ajuta orice business sa demonstreze ca produsele si serviciile oferite sunt conforme cu asteptarile.

In ceea ce priveste certificarea ISO, exista numeroase posibilitati prin care o organizatie poate sa isi surclaseze competitorii. Respectarea standardelor in ceea ce priveste mediul este de asemenea o prioritate, astfel o certificare iso 14001 poate fi de mare ajutor in acest sens. Organizatia va dovedi astfel ca stabileste, implementeaza, mentine si imbunatateste in mod constant un sistem de management de mediu pentru a crea un impact benefic asupra mediului prin activitatea sustinuta.

Organizatiile si companiile din intreaga lume gasesc astfel printr-o certificare ISO aliatul perfect pentru a fi cat mai competitive, pentru a depasi nivelul obtinut de concurenta si pentru a dovedi tot timpul ca este acordata o importanta deosebita tuturor problemelor stringente. La fel cum ISO 14001 trateaza problemele de mediu si ISO 9001 sistemul de management al calitatii, exista si alte tipuri de certificari ce reglementeaza diverse alte aspecte. Poate fi vorba de certificarea ISO 27001 care vizeaza controlul si securitatea informatiilor, de certificarea OHSAS 18001 care contine cerintele pentru un sistem eficient de management al sanatatii si securitatii ocupationale, sau de ISO 22000. Acest din urma standard reglementeaza securitatea produselor alimentare.

Prin toate aceste colectii de standarde si certificari, orice organizatie poate obtine succesul dorit si avantajul concurential cautat. Fara indoiala obtinerea unei certificari ISO este de dorit pentru o companie, in unele domenii fiind chiar obligatorie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *