Cel mai scump ceas din lume isi cauta alesul

cel mai scump ceas din lume Sa fii un detinator de recorduri este fara doar si poate ceea ce flateaza si mai mult decat atat este recomandarea sociala a unuia. Numai un colectionar poate intelege cu adevarat acest concept. Si daca cei care iubesc ceasurile sunt cu antenele unde trebuie nu vor rata licitatia pentru cel mai scump ceas din lume.

„Supercomplication Henry Graves” are o valoare estimata la 12 milioane de dolari si spune povestea unui bancher, al carui nume ceasul il poarta caci de Henry a fost comandat. Se intampla in 1925 insa a durat ceva ani pana cand a fost realizat la propriu. Asta pentru ca au fost necesari 3 ani de cercetare pentru ca urmatorii 5 sa fie productivi pentru asamblare. Si asta pentru ca este atat de complicat incat a avut nevoie de munca intensa si in plus manuala. 

Ceasul in sine este unul din cele mai complicate si complexe sisteme si momentan nu este depasit din acest punct de vedere decat de masini si computere super complicate si ele insa realizate acum la grad inalt de tehnologie avansata. Avand in vedere anul in care a fost realizat este pe drept un ceas de top si nu degeaba i se spune Graal-ul ceasurilor din lume.

Revenind la ceea ce acest ceas poate sa faca se pare ca printre functiile sale se numara fazele lunii si are un calendar infinit, cu indicatii ale orelor de apus si de rasarit printre altele. Acest ceas si-a mai gasit o data un proprietar caci a fost vandut in 1999 la suma de 11 milioane de dolari si asta l-a facut sa fie clasat ca fiind cel mai scump ceas din lume. Vanzarea sa a doua oara se doreste a pastra de asemenea aceleasi repere inalte si a nu pierde titlul onorant. Totul se va stabili  pe 14 noiembrie, la Geneva unde se va organiza o licitatie. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *