star wars

Cel mai popular film al lunii decembrie

Care este cel mai popular film al lunii decembrie sau cel mai bine promovat? Imposibil să nu fi auzit nimeni de el, mai ales internauții care petrec ore bune navigând pe internet. N-ai cum să-l eviți, e peste tot! Pe Google, Youtube, Facebook, etc. Când deschizi motorul de căutare ți se recomandă să-ți trezești forța interioară și să îți alegi una dintre cele două tabere ”Partea Luminii” sau ”Partea Întunecată”.

Playerul de la Youtube ți se transformă într-o culoare neon (albastru sau roșu), în funcție de partea cui ai ales să fii. Sound efectul, când duci cursorul la volum, te duce deja cu gândul la filmele SF.

E ca un virus, dar care nu-ți afectează în nici un fel sistemul de operare. Sunt sigur că ți-ai dat seama despre ce film e vorba. E unul dintre cele mai vechi filme SF.

”Războiul stelelor (engleză Star Wars) este un film epic științifico-fantastic despre spațiul cosmic, inițial conceput de George Lucas. Primul film din serie a fost difuzat în 25 mai 1977 de 20th Century Fox și a devenit un fenomen de cultură populară, răspândit în lumea întreagă, după care au urmat încă două filme, difuzate la distanță de trei ani. La șaisprezece ani după difuzarea ultimului film din trilogie, a fost difuzat primul film dintr-o nouă trilogie a cărei acțiuni se petrece înaintea celei dintâi, tot la distanță de trei ani, iar ultimul film a fost difuzat în 19 mai 2005.”

Cu alte cuvinte, este filmul SF al copilăriei noastre. Asul din mâneca lui George Lucas (producătorul filmului) au fost influențele vechi, combinate cu cele moderne. De aici și campania impresionantă de marketing pe care a avut-o prin promovarea filmului.

Oricum sunt foarte curios, dacă se va ridica filmul la așteptările iubitorilor de filme SF, deoarece la capitolul promovare, Star Wars a avut un impact masiv asupra societății.

Spoilere n-am să dau din seriile trecute, ce pot să vă spun e că recomand cu căldură filmul. Abia aștept să văd ” Star Wars: Episode VII – The Force Awakens/ Trezirea Forţei”, care de pe 18 decembrie va fi lansat în România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *