Ce strategie aplica magazinele

Super oferta- dai fuga la raft si te avanti sa cumperi caci ce este mai ieftin te avantajeaza oricand si oricum. Aceleasi produse ce se platesc mai putin sau mai multe la acelasi pret inseamna un avantaj vizibil. Te-ai gandit insa daca chiar ai nevoie de ele? Se intampla adesea sa ne lasam dusi de nas de astfel de oferte. In spatele acestor situatii sta o oferta, de fapt o strategie de marketing.

Iata cateva situatii care deconspira ceea ce magazinele intentioneaza sa faca:

  1. Ofera mostre ale produselor si asta inseamna sa influenteze pe consumatori sa cumpere un produs anume. Se bazeaza pe modul in care se poate impresiona la nivel de gust, miros si asa mai departe si o mostra data este un alt client „cumparat”.
  2. Ofera produse care sa aduca un plus mai ales pentru cei comozi si practici. Asta ar putea insemna sa te faca sa platesti mai mult pentru produse care se cer doar amestecate si cu un minim de efort pentru a gati. Poate fi vorba de carne condimentata, de produse gata feliate si asa mai departe.
  3. Tot ce este scump se afla in partea din dreapta, acolo unde de cele mai multe ori se indrrapta privirea oricarui cumparator. Asa se face ca dintr-o prima privire vei avea in fata ta acele produse cu un maxim interes de a fi cumparate. Si la fel se intampla si cand vine vorba de produse de brand, cel mai adesea expuse la vedere fata de cele no name ce sunt parca ascunse printre rafturi.

Si exponatele sunt o forma de a atrage atentia asupra unor produse. Ce este la oferta inseamna produse care se doresc a fi cumparate cat mai repede deci in favoarea magazinelor mai mult astfel ca ajungi la concluzia ca stapanirea de sine la cumparaturi te va salva la buget.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *