Ce spune Octavian Patrascu despre bursa din Liban

downloadCe credem noi despre Liban se pare ca nu este tocmai batut in cuie. Aparent vedem o tara cu strictete, mai ales din punct de vedere religios. Vedem o limba ceva mai grea si o cultura total aparte. Insa pentru mediul afacerilor este o tara prielnica, asa cum spune si Patrascu Octavian.

Desi nu spune nimeni ca este usor sa faci afaceri aici si sa negociezi nu spune nimeni ca este imposibil. Exista un soi de deschidere care ajuta in afaceri, marturiseste Octavian Patrascu, cel care acum este in plina colaborare cu o firma de brokeraj de aici. Aceasta este nimeni alta decat AIDI (Arab International Development&Investment).

Explicand cum sta treaba cu bursa, mediul de afaceri din Liban, Octavian Constantin scoate in evidenta si avantajele pe care le-a descoperit din aceasta fructuoasa colaborare. In prima faza tine de faptul ca si in Liban tranzactionarile online sunt populare, cunoscute, folosite. Cat despre limba in sine nu exista se pare o bariera din acest punct de vedere. Spre exemplu libanezii pot vorbi franceza intr-un stil foarte fluent.

Mai mult decat atat, acelasi Octavian Patrascu spune despre modul in care orice doritor de investitii aici poate verifica veridicitatea si legalitatea unor afaceri. Sunt semne care tradeaza asta, spune el. In prima faza trebuie sa existe atentie la preturi, la conturi ce se inchid brusc. De asemenea cu profitul de tranzactionare unul neplatit, cu o platforma stricata ai deja toate semnalele alarmante pentru a tine cont de nevoia de verificare amanuntita a unei case de brokeraj. Trecand de astfel de cazuri, piata din Liban are numeroase oportunitati pentru mediul afacerilor, dupa cum subliniaza Patrascu Octavian Constantin.

De ce Liban? Patrascu Octavian Constantin recurge si la istoria si bogatia acestui loc pentru a se justifica. Libanul a fost supranumit Elvetia Orientului Mijlociu. Detine un flux impresionant de bani pe piata financiara; in 2004 avea un PIB de 5000 de dolari. Sunt in medie 100 de firme de brokeraj active pe aceasta piata. Tranzactiile sutn diverse, de la petrol la cele cu aur, insa exista si acele tranzactii pe instrumente financiare si nu numai pe marfuri. Pe scurt spus Liban ofera sanse de a face afaceri, daca stii cum sa profiti de asta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *