Care este semnificatia obiectelor folosite la un botez?

Fashion, ProduseNiciun comentariu

Te afli aici:, ProduseCare este semnificatia obiectelor folosite la un botez?

Daca te hotarasti sa devii nas pentru un suflet nou venit pe lume trebuie sa stii anumite informatii cu privire la toate procesele care vor avea loc in timpul increstinarii micutului. Rolul pe care il are botezul este acela de a-l ghida pe copil in viata, mai ales spiritual si duhovnicesc. Prin increstinare, copilul participa la o slujba in care va fi scaldat intr-un vas cu apa ce poarta denumirea de cristelnita.

La acest ritual vei avea nevoie de mai multe obiecte printre care se numara si lumanare botez, trusoul de botez si hainele cu care va fi imbracat pruncutul dupa ce va fi scos din cristelnita. Fiecare lucru in parte are insemnatatea lui si nimic nu este folosit aievea.

Iti prezint mai jos in amanunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre increstinarea finutului si ce anume reprezinta anumite obiecte folosite la acest ritual:

Trusoul de botez – este format din urmatoarele componente – prosopul cu care este sters micutul dupa ce este scos din cristelnita, sapunul cu care preotul se spala pe maini inainte de introducerea pruncului in vas, prosopul de dimensiuni mai mici cu care preotul se va sterge. De asemenea vei avea nevoie de o sticluta in care vei pune ulei de masline ce va fi sfintit si transformat in mir pentru a putea fi uns pruncul la sfarsitul procedeului. Locurile unde se pune mirul sunt frunte, ochi, incheieturi si spate.

In interiorul unui trusou trebuie sa fie si o fasa si o crasma cu ajutorul carora tu ca si nas vei infasa pruncul. Materialul trebuie sa fie moale si placut la atingere pentru a nu irita pielea bebelusului. Sa ai intotdeauna la indemana si batistituta din trusou pentru a o folosi in cazul in care este nevoie.

Lumanare botez – este considerata simbol al luminii si reprezinta calea pe care pruncul trebuie sa mearga, o cale luminata alaturi de tine ca si parinte spiritual. Lumanare botez este tinuta de catre tine ca si nas si martor la acest eveniment special din viata bebelusului. Tu ca si parinte spiritual trebuie sa ai un stil de viata curat, sa mergi la biserica regulat si sa poti fi in stare sa ii oferi finutului sprijinul necesar atunci cand are cea mai mare nevoie. E necesar sa fie asa pentru ca in viata intalneste mai multe piedici si daca nu reuseste sa treaca singur peste ele, poate sa iti ceara tie ajutorul. Insa ca acest lucru sa fie posibil trebuie sa ii fii alaturi de mic.

Hainutele – sunt folosite pentru a imbraca pruncul dupa ce a fost scos din cristelnita, exista o multime de modele de rochite si costumase pe care copilasii sa le poarte. Iti recomand produsele oferite de BoteZz, care acorda o importanta aparte fiecarui detaliu dintr-o piesa.

Daca esti interesat de achizitionarea de trusouri atat standard, cat si personalizate, lumanare botez si hainute pentru prunc, rochite in cazul copilasilor de gen feminin si costumase in cazul celor de gen masculin, poti arunca o privire pe site-ul www.boteZz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus