Este o carte care pe mine m-a impresionat maxim, iar acest articol este scris de prietena mea, care s-a decis sa ma ajute putin cu blog-ul, pentru ca nu ma mai ajung cu timpul, fac mai multe treburi si deja asta pentru mine este destul de mult. Mai jos este o caracterizare a lui Trasnea, probabil ati auzit de el, pentru ca este un personaj destul de cunoscut.
Trasnea este un personaj secundar, masculin, uman si individual.
Numele personajului este comic, ca de altfel si situatia in care este pus personajul: sa citeasca intrebarea “ Ce este gramatica romana?” si sa raspunda. Balbaielile personajului, incoerenta, lipsa de sens a exprimarii, il caracterizeaza pe Trasnea,ca un personaj comic, incapabil sa invete. Faptul ca el nu face diferenta dintre o intrebare si un raspuns, il prezinta ca pe un personaj nestiutor de carte, cu o inteligenta scazuta.
Gesturile si atitudinile sale il caracterizeaza in mod indirect ca un copil slab la invatatura, dar ale carui stradanii sunt vizibile (raspundea iute, iute si mirnait).
Nu se prezinta potretul fizic al personajului, cid oar moral. Un personaj comic, ce starneste rasul cititorului. Este caracterizat in mod direct si de catre celelalte personaje, carora le starneste mila si compasiunea ( de-ti venea sa-i plangi de mila).
Cred ca doar 50% din informatii sunt adevarate. In primul rand, el nu are o inteligenta scazuta, ci dimpotriva stie ce-si doreste. El vrea o gramatica aplicabila stiind ca teoria nu-l va ajuta in viitoarea meserie de preot. Caci nimeni nu-l va pune sa zica acele definitii in cadrul unei slujbe.