Canicula si cum te descurci cu ea

http://scms.machteamsoft.ro/uploads/photos/652x450/652x450_115917-caldura-si-exercitiile-cum-te-protejezi-pe-canicula.jpgIn zilele toride de vara este destul de greu sa poti sa ai acelasi ritm la vietii. Destul de cald, destul de greu sa respiri si mai ales pe fondul unor probleme de sanatate caldura poate sa iti dea batai de cap. Iata cateva aspecte eficiente pentru a te descurca cu asta:

  • Alege lenjeria de pat una naturala din bumbac pentru a permite pielii si tuturor porilor sa respire cu adevarat si la un nivel optim. Asta vei evita transpiratiile abundente pe timp de noapte.
  • Fa un dus inainte de somn pentru ca te va relaxa si racori si iti va fi mai usor sa adormi chiar si cand este foarte cald.
  • Bea lichide calde in loc de cele reci pentru ca de fapt oferi un soc corpului si fara sa iti oferi racoare. Ai nevoie de transpiratie pentru a-ti racori pielea.
  • Poarta cu tine mereu un spray si ideal ar fi sa fie vorba de apa termala. Pe langa faptul ca te racoreste vine cu un plus in ceea ce priveste ingrijirea tenului, a pielii pe timp de vara cand tocmai acum se resimt efectele caldurii si imperfectiunile apar.
  • Hidrateaza-te incet si bine. Asta inseamna ca daca bei 2 litri de apa o singura data corpul tau nu va putea sa asimileze cu adevarat aapa de care are nevoie si o va elimina la fel de repede. Pentru a evita asta ai nevoie de apa putina insa repetata, cate un pahar din cand in cand pentru a permite in egala masura si absorbtia corecta a respectivei cantitati de apa.

Si nu in cele din urma ai dori sa poti evita aerul conditionat ce ar putea la un moment dat sa fie o amenintare pentru starea de sanatate. In acest sens evita sa stai prea mult intr-un loc cu aer conditionat si in egala masura fii sigur ca diferenta intre mediul exterior nu este mai mare de 5 grade.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *