Cablurile – un rau necesar

Cablurile sunt marea problema a tehnologiei in ziua de astazi. Ne incurcam in ele peste tot, incercam in continuu sa scapam de ele, sa le ascundem, dar pe zi ce trece parca par tot mai multe si mai incurcate. Uneori nici nu iti vine sa te uiti in spatele biroului calculatorului, te minunezi pur si simplu cat de multe pot fi acolo.

Ce putem face sa scapam de ele? Se pare ca nu prea multe. Oricat ne-am chinui sa le mascam sau sa le organizam, tot se incurca. Parca ar avea o viata si o vointa proprie. Exista unele solutii, printre ele se numara si tehnologia wireless, dar nu toate dispozitivele vin cu aceasta optiune de conectivitate, si plus de asta, raman cablurile de alimentare. Cateva solutii pentru a mai scapa de cablurile omniprezente in viata noastra sunt prezentate in cele ce urmeaza.

Folosirea tastaturilor si de mousi wireless sunt un prim pas. Cel putin astfel vei scapa de doua fire in plus de pe birou. Cum tehnologia a avansat, nu mai exista nici acea intarziere in raspuns, chiar si in timpul jocurilor si aplicatiilor ce consuma multe resurse. Dupa ce am scapat de acestea doua, putem trece la pasul urmator. Cumpararea de boxe si de casti wireless. Cu totii am patit ca in multitudinea de cabluri din spatele biroului sa se sectioneze cele audio si am fost pusi in situatia de a cumpara cablu jack pentru a remedia problema. Inca o data tehnologia wireless ne salveaza in aceasta situatie, si tot ea ne poate ajuta si in cazul imprimantelor, in special intr-un mediu de birouri, unde o singura imprimanta trebuie sa fie conectata la mai multe computere. Avantajul unei imprimante wireless este ca poate fi depozitata la distanta de calculatorul la care este conectata, economisind si marind utilitatea spatiului in acest fel. Routerele wireless sunt o solutie din ce in ce mai abordata in casele tuturor. Daca ai 2 computere, 2 laptopuri, un televizor smart, tablete, telefoane, un router wireless este solutia optima pentru toate, si te scapa si de cel putin inca patru cabluri de care te-ai impiedica in acest caz.

Daca incet-incet cablurile de date pentru dispozitive sunt inlocuite de tehnologia wireless, nu putem renunta momentan la cablurile de alimentare. Acestea sunt absolut necesare, pentru a mai scapa la ele putem incerca sa le mascam si sa le organizam in asa fel incat sa nu ne mai incurce. Mai avem de asteptat pana cand tehnologia ne va ajuta si din punctul de vedere al alimentarii wireless, pentru unele dispozitive precum smartphone-uri a inceput deja sa apara, insa pana atunci cablurile sunt un rau necesar.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *