lectura

Beneficiile unei lecturi bune

Se spune ca lestura este una dintre cele mai vechi paisuni ale omenirii si nimic nu inlocuieste o carte buna, incat pasionatii de acest hobby nu renunta la nimic in favoarea unei lecturi.

Cele mai multe beneficii ale lecturii se formeaza in timp, incat o data ce incepi sa iti faci un obicei din a citi cel putin 15-20 minute pe zi dintr-o carte sau dintr-un articol te face sa capeti mai multa incredere in tine si in cunostintele tale.

Beneficiile unei lecturi bune

Lectura face ca omul de ieri sa devina omul de maine, si din acest punt de vedere lectura stimuleaza creativitatea si imaginatia, incta cu o lectura buna poti pasi pe alte taramuri sau istorii incat sa dobandesti cat mai multe informatii din aceste medii.

O data cu achizitionarea unei carti bune incurajezi un scriitor si il faci sa se simta apreciat, ii redai increderea si il faci sa creada ca lectura nu a ajuns doar un mit in aceasta tara, motiv pentru care isi asigura si el un venit din contributia adusa omenirii.

O data cu o lectura buna ajungi sa iti dezvolti capacitatea de vorbire si vocabularul, incat parcurgerea randurilor dintr-o carte te vor ajuta sa ai o memorie buna cand vine vorba de partea sintactico-morfologica incat nu te vei face niciodata de rusine la un examen scris.

Deprinderea capacitatilor de memorare iti vor conferi avantajul culturii, incat vei gasi mereu o cale de a da un raspuns la o intrebare menita sa te puna in dificultate, aspect care iti va pune la incercare intreaga capacitate cognitiva.

Ai observat cat de distractiv este sa citesti o carte? Poate da, poate nu. Dar o carte intotdeauna iti va da sentimentul de amuzament, incat daca este intr-o tenta hilara iti va fura zambetul si te va mentine activ pe tot parcursul lecturii. Mai mult de atat, atunci cand alegi sa citesti esti convins ca nici un alt element nu te va deranja, incat vei uita de televizor, telefon sau tableta si iti vei pastra concentrarea asupra unei lecturi bune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *